schola tnHet koor is opgericht in de zomer van 1966 en verzorgt sindsdien in Arnhem en omstreken de gregoriaanse zang tijdens de liturgie. Sinds enkele jaren zingt het koor vast in de OLV Visitatiekerk in Velp om 11:30 en ook nog in de Sint Martinuskerk te Arnhem de eerste zondag van de maand op dezelfde tijd. Daarnaast geeft het koor concerten waaronder recent een concert voor orgel en gregoriaans te Doesburg. Het koor staat onder leiding van Jan Boogaarts.

zingenMet het zingen van liederen kan aan een kerkdienst iets extra’s worden toegevoegd. Hiervoor zijn vaak koren beschikbaar, maar - om zogenaamde “stille diensten” te kunnen vermijden - kan een dienst dat “extra’s” ook krijgen met samenzang onder leiding van een cantor. Een viering met cantor hoeft dus niet alleen als er geen koor is, want net als een lector is een cantor ook een officiële liturgisch functie, al wordt dat vaak nog niet zo gezien en in praktijk gebracht.

 

scholaAfgelopen weekend heeft het Gregoriaans projectkoor zich in Velp gepresenteerd.

Onder de naam “Schola Cantorum” o.l.v. Eize Leertouwer gaan zij projectmatig in Velp een viering verzorgen.

 

KleopaskoorWe hebben een gemengd parochieel koor van ± 26 leden. De Emmauskerk aan de Rode Kruislaan 2 in Dieren, is onze thuishaven. We zingen veelal 4 stemmig. Het koor bestaat uit 11 sopranen, 5 alten, 4 tenoren en 5 bassen. Houdt U van zang en/of liederen, en houdt U van gezelligheid, of wilt U de crisis ontduiken ? Kom dan eens een kijkje nemen tijdens onze repetities op de maandagavond van 20-22 uur in de Emmauskerk, gelegen naast van de speeltuin aan de Rode Kruislaan.

tn laudenkoorElke eerste zondag van de maand is er een Laudenviering in de Walburgis in Arnhem. 

De lauden zijn een onderdeel van het getijdengebed, een meditatieve gebedsvorm die men in de kloosters beoefent.

De kern van deze viering bestaat uit enkele psalmen die het Laudenkoor samen met de kerkbezoekers zingt. De akoestiek van de kerk geeft een bijzondere en inspirerende klank aan de stem.

tn LucaskoorHet Sint Lucaskoor uit Elden/Arnhem-Zuid bestaat momenteel uit 36 enthousiaste koorleden, een dirigent (Monique Verhoeven) en een vaste organist (Ben Rutjes).
Vanaf de oprichting, vermoedelijk Anno 1915, zingt het koor in wisselende samenstelling in de eredienst in de Lucaskerk. Het koor zingt ook bij uitvaarten en trouwdiensten.

olvekoor tnHet Olvékoor is 44 jaar geleden opgericht als jongerenkoor in de Onze Lieve Vrouweparochie in St. Marten.

Langzamerhand ontgroeide het de status van jongerenkoor en werd het een koor van liefhebbers van religieus gezang.

Met name de liederen van Huub Oosterhuis worden veel door het koor gezongen.

Het OLVékoor zingt in de themavieringen, die iedere tweede zondag van de maand in de Walburgiskerk worden gehouden.

DSC02225 tnHet Ontmoetingskoor bestaat uit een herenkoor en een gemengd koor. De groep heren die specifiek bij de heren zingen praten altijd over het herenkoor, de gemengde groep heeft het altijd over het ontmoetingskoor terwijl dat het gemengde koor moet zijn. De heren van het ontmoetingskoor repeteren op donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur o.l.v. Jacob Dubbeldam.
Het gemengde koor van het Ontmoetingkoor, waar ook enkele heren van het herenkoor meezingen, zingen op donderdagavond van 20.15 uur tot 21.30 uur o.l.v. Jacob Dubbeldam. Nu gebeurd dit nog in de zaal in de Emmastraat maar als de O.L.V.V.Velp klaar is zal er weer in de kerk gerepeteerd gaan worden.

franklitjensPanta Rhei Vocaal zingt "bij leven en dood" en bestaat dit jaar 20 jaar. Daarom zijn er extra activiteiten georganiseerd.

Een van die activiteiten is een workshop "Zingen en Afscheid" op zaterdag 28 september, onder leiding van Frank Litjens.

Frank is niet alleen koordirigent maar heeft ook ervaringen en opleidingen gedaan o.a. op het gebied van stervensbegeleiding en het omgaan met verlies en rouw.

tn pelgrimskoorIn september 2010 is er voor de kerken in Arnhem-Noord een Rouw- en Trouwkoor opgericht.
Het koor bestaat voornamelijk uit leden van alle voormalige parochies uit Arnhem-Noord en staat onder enthousiaste leiding van Monique Verhoeven.
Wij hebben dit koor "het Pelgrimskoor" genoemd vanwege het toenmalige trekken van de ene kerk naar de andere kerk voor zangbegeleiding bij huwelijksvieringen en uitvaarten.

olvvelpHet koor bestaat uit 27 leden, dames en heren, geformeerd uit koorleden van het Trente Plus, Ontmoetingskoor c.q herenkoor.
Het koor staat onder leiding van Cisca Middelkoop als dirigent en Greetje Kip als vaste organist.
De tweede dinsdag van de maand repeteren wij de liederen die tijdens een uitvaart gezongen kunnen worden. ( 19.00 tot 20.00 uur)
Ook verzorgen wij de extra vieringen zoals de ziekenzegen, ouderenviering, Pasen en Kerst.

Fotokrant