petersborgIn het dienstencentrum De Petersborg komen op de laatste zondag van de maand (behalve juli en augustus) twintig tot dertig mensen samen voor een eigentijdse (rk) viering. Enkele wijkbewoners bereiden de vieringen voor en zijn voorganger tijdens de dienst. De aanwezigen breken het woord en het brood met elkaar. Piano- en fluitspel ondersteunen de samenzang en creëren de meditatieve momenten. Na afloop is er voor ieder koffie/thee mét.

zonopzuid

De thematiek van de vieringen heeft altijd wel een aspect van de eigen wijk en het persoonlijk leven. Het voorbije seizoen was het jaarthema BETROKKEN BIJ … Zo ging de viering in mei over BETROKKEN OP JE NAASTE (Zon op Zuid) waarbij de zon een belangrijk symbool was: hoe ervaar je warmte van een ander en hoe geef je zelf de ander warmte? In juni was het thema: BETROKKEN OP DE GELOOFSGEMEENSCHAP, waarbij met elkaar gezocht werd naar mogelijkheden om meer verband te brengen tussen mensen die zoekende geloven.
Wie belangstelling heeft, is van harte welkom bij de volgende viering: zondag 29 september, 10.30-11.30 uur, in De Petersborg, Slochterenweg.
Voor informatie: Petra van Egmond, 026-3232592.

Fotokrant

Go to Top