kerst hulsPCI staat voor Parochiële Caritas Instelling. De PCI is een zelfstandige instelling binnen de Eusebiusparochie.

De PCI heeft als doel om permanent een herkenbare plaats te bieden binnen en vanuit de parochie aan de noden van individuen (niemand is uitgezonderd) en groepen.

Regelmatig wordt er gecollecteerd in de kerk voor de PCI. Wat wordt er met al dat geld gedaan? Waarom en voor wie? Dat vraagt u zich misschien wel af?

Deze gelden worden gebruikt om mensen die in acute financiële nood komen of zijn gekomen te ondersteunen om zo, met behulp van de vrijwilligers die dit werk doen, weer het “normale” leven op te pakken. Soms kan dat ook een tas met éérste levensbehoefte zijn om een paar dagen te kunnen overbruggen.

Zij worden verder verwezen naar de ‘normale’ dienstverleners van de gemeente waar zij wonen om zo verder geholpen te kunnen worden. Maar eerst nemen de vrijwilligers, situatie waar de aanvrager in zit, stapsgewijs door d.m.v. vragenlijst. Privacy staat hierbij voorop.

Het woordje vrijwilligers leest u goed, niemand van de PCI wordt betaald, zij doen dit (z’n 20 personen) uit betrokkenheid, liefde en geloof.

Op de site van de parochie kunt u lezen, kopje PCI, welke projecten er nog meer gesteund worden die ook een steentje bijdragen aan het welzijn van onze medemens die soms echt krap bij kas zitten (zij bestaan nog steeds).

Wij vragen dan ook aan u om tijdens de komende feestdagen aan hun te denken en royaal de collecte te ondersteunen. Ook uw giften zijn uiteraard van harte welkom en deze zijn ook nog eens aftrekbaar van het belastbaar inkomen.

De PCI Eusebius wenst u goede feestdagen toe.

Clemens Zewald,

Secretaris PCI Eusebius.