caritas

Geen geld? Onzin!

Dat zeggen we vaak als we commentaar hebben op keuzes die de Regering maakt.
Want geld is er immers genoeg: het is een kwestie van keuzes maken.

Vergelijkbaar is de stelling: ik heb geen tijd voor (nog meer) vrijwilligerswerk, ik ben al zo druk. Ook dat is een kwestie van keuzes maken. En eigenlijk zou die keuze niet eens zo moeilijk hoeven zijn als je je realiseert wat voor dankbaar werk het is om iets voor een ander te doen. Daar zit ook nog een ander aspect aan, het besef hoe goed we het veelal hebben en wat een pech sommige medemensen in hun leven ervaren. En dat tegenover dat goede dat je zomaar in de schoot valt best iets mag staan.

Het is vanuit die gedachte dat ik u vraag eens na te denken of u een paar uur van uw vrije tijd wilt gebruiken om een medemens te helpen.

Want uw hulp is hard nodig: mensen in financiële nood hebben soms een financieel steuntje in de rug nodig. Vooral als ze door omstandigheden (vaak buiten hun schuld) vastlopen. Dán is er de Parochiële Caritas Instelling met zijn werkgroep van vrijwilligers die in teamverband werken, de situatie beoordelen en concrete financiële hulp leveren.

Het enige dat u daarvoor moet mee brengen is uw gezonde verstand. Het aantal uren per week of maand dat u er aan wilt besteden bepaalt u zelf. Uw inzet gaat altijd in overleg.

Interesse in dit dankbare werk? Bel dan eens met 06-46 27 42 61 voor meer informatie. Via de website van de parochie www.eusebiusparochie.nl vindt u ook nog informatie over de PCI.