levensvraagbaakIs een nieuw initiatief in de stad Arnhem, waar de parochie ook aan deelneemt, om mensen van welke leeftijd ook te helpen die vragen stellen bij hun leven, en tot nieuwe zin willen komen. Deze hulp of begeleiding wordt gedaan door goed toegeruste vrijwilligers en professionals.

 

Ja, en daarmee is het ook de naam van een aantal organisaties in onze stad die de handen ineen hebben geslagen om mensen te helpen die vragen stellen bij hun leven, en die tot nieuwe zin willen komen, of in ieder geval verder willen komen met hun levensvragen..

Twee jaar geleden is de Eusebiusparochie begonnen om andere instanties daarvoor te interesseren, en op dit moment doen organisaties als de SWOA, Sensoor, Zorgbelang Gelderland, Pleyade, Leger des Heils, Stadspastoraat,verzorgingshuizen en nog andere mee om dit initiatief gestalte te geven in de Arnhemse samenleving.
Wat is levensvraagbaak ?
Een vraagbaak is iemand die je (als raadsman/vrouw of vertrouwenspersoon) helpt om een oplossing te vinden voor een moeilijke kwestie in je leven. ‘Levensvraagbaak’ wordt gevormd door (goed toegeruste) vrijwilligers en professionals die anderen willen helpen bij levens- en zinvragen. Dat zijn vragen die je hebt als je te kampen hebt met allerlei tegenslagen. Of wanneer je niet goed meer de weg weet in het leven met zijn vele keuzemogelijkheden. Of wanneer je financieel aan de grond zit en je het leven niks meer waard vindt. Of wanneer je zo erg in gezondheid bent teruggegaan dat je je afvraagt: wat moet ik nog met mijn leven ?
Of wanneer je je ontzettend eenzaam voelt en levensmoe…
Soms kan het dan al voldoende zijn wanneer iemand jou een klankbord biedt door goed naar jouw verhaal te luisteren en je te helpen tot nieuwe inzichten te komen..
Maar het kan ook zijn dat je een aantal gesprekken nodig hebt om de kluwen van vragen die je hebt te ontrafelen, om tenslotte weer perspektief te zien.. Het kan natuurlijk zijn dat je met geloofsvragen zit omdat je de veranderingen in kerk en geloven niet zo ziet zitten, en daarvoor een gelovige gesprekspartner vraagt…
‘Levensvraagbaak’ wil er zijn voor al deze mensen (of ze nu jong of al op leeftijd zijn) die verder willen komen in hun leven of nieuwe zin en inspiratie willen krijgen voor de nabije toekomst.

Kontakt?
Voor aanvraag van gesprekken over levensvragen via:
Pastoraal werker: Anita Coenraads: Email: a.coenraads@eusebiusparochie.nl
Pastoraal werker met emeritaat: Wim Palstra: tel: 026-3273427 Email: w.palstra@chello.nl
Centraal secretariaat Eusebiusparochie: tel: 026-4424567
Email: secretariaat@eusebiusparochie.nl

Fotokrant

Go to Top