Walburglezing door Heinz Georg Surmund

Foto H G SurmundThema: 'Maarten Luther-juist voor alle christenen'
Walburgiskerk: Woensdag 4 oktober, 19.30- 21.30 uur.

Martin Luther, hervormer – juist voor alle christenen
Vijfhonderd jaar geleden begon wat we noemen ‘de reformatie’. Dat mag geweten en gevierd worden. Martin Luther (1483-1546) zetten we daarbij in het volle licht. In het jaar 1517, hij is nog een jonge monnik, zet hij een beweging in gang die wereldwijd opgemerkt wordt en tot verandering leidt. Deze beweging is nog gaande, een einde is niet in zicht.

In Nederland heeft de Lutherse beweging door de eeuwen heen minder weerklank gevonden dan elders. Zou een van de redenen kunnen zijn dat Martin Luther Duits is – zo
Duits als het maar kan? Maar moet je dan voor een lezing over hem wel een Duitser vragen, zelfs als die een aantal jaren in Nederland doorgebracht heeft?
Heinz-Georg Surmund is sinds 1970 rooms-katholiek-priester van het Duitse bisdom Münster; tussen 1989 en 2013 was hij als pastor aan Utrechtse en Arnhemse parochies
verbonden.
Hij is overtuigd: Juist de laatste van de vijf eeuwen die nu herdacht worden, de tijd sinds 1917, heeft Luther doen herleven. Hij is toegankelijker geworden zelfs voor Rooms-Katholieken. Deze ontwikkeling heeft Heinz-Georg Surmund ruim vijftig jaar bewust meebeleefd en mede vorm gegeven. Ook voor hem bleef Luther niet langer een vreemd iemand; stap voor stap werd hij een vertrouwde voorloper en tochtgenoot, inspirerend en uitdagend.
Woensdag 4 oktober , 19.30 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Aansluitend Walburgcafé
Entree: € 8 ( Gelrepas: € 4,75) inclusief koffie/thee. Reserveren kan via: www.walburgisarnhem.nl. Kaarten aan de zaal