raamVoor de viering op Kerstavond van het Olvé-koor is op de voorkant van het boekje een afbeelding afgedrukt van Henri Matisse.
Witte sterren, zwarte sterren, eén gele ster, een hand en felle kleuren…dit ontwerp verbeeldt het verhaal van de Kerstnacht.
De werkwijze van Matisse is de inspiratie geweest om het verhaal van de kerstnacht dit jaar te verbeelden in de viering op Kerstavond.
Er wordt gelezen uit twee evangeliën, afbeeldingen zijn gekozen uit diverse periodes van de kunstgeschiedenis, stem en tegenstem klinken en er worden kerstliederen gezongen.
Het voor ons zo bekende kerstverhaal wordt kleurrijk en boeiend verbeeld!
Het Olvé-koor nodigt u van harte uit om deze viering op kerstavond bij te wonen. Een bijzonder moment in de avond voor Kerst.
Let wel: niet op de vertrouwde locatie maar in de Opstandingskerk, Rosendaalseweg 505, 6824 KL Arnhem
24 december vanaf 20.30 uur Kerstsamenzang - 21.00 uur de Kerstviering.

waalsekerkfront

Jansbeek Ekklesia bestaat uit een groep vrijwilligers van diverse huize die, geïnspireerd door de christelijke traditie hun gelovig zijn en hun levensbeschouwing op een vernieuwende wijze willen verdiepen en uitdragen. In vieringen, lezingen, leerhuis, workshops enz.
Jansbeek Ekklesia maakt onderdeel uit van de Eusebiusparochie en heeft contacten met verschillende protestante kerken.
www.jansbeekekklesia.nl of www.facebook.com/jansbeekekklesia

biddenIedere vrijdag 12.30-12.50 uur in de Waalse kerk

Elke vrijdag rond het middaguur wordt er in Arnhem voor Vrede en Verzoening gebeden. Dit zgn. Coventrygebed vindt, op hetzelfde uur, plaats, op ongeveer 200 plaatsen over de hele wereld.
Plaatsen, die allen getroffen zijn door oorlogsgeweld. De daarbij geslagen wonden mogen niet vergeten worden en daarom gedenken wij.
Het Coventrygebed wordt georganiseerd door alle Arnhemse Kerken.