Inbraak in Lucaskerk Elden

politieOp zondagochtend 6 september ​jl. constateerden vrijwilligers van de parochie bij binnenkomst in de Lucaskerk in Elden dat er ingebroken was. Het tabernakel was van zijn gebruikelijke plaats weggenomen en opengebroken, daarbij is een ciborie (kelk waarin de geconsacreerde hosties worden bewaard) ontvreemd. Ook de gedeeltelijk zilveren lezenaar achterin de kerk, waarop een grote bijbel lag, is weggenomen.

Het pastorale team, bestuur en de parochianen in Arnhem-Zuid zijn geschokt door deze brute inbraak, waarbij voor onze geloofsgemeenschap belangrijke en emotionele voorwerpen zijn ontvreemd. Er wordt hard gewerkt om bij voorkeur het eigen tabernakel, dat ingrijpend hersteld moet worden, spoedig terug te plaatsen.