Bazar54 spullen en een praatje met vluchtelingen

160913BAZAR54 025Elden – Sinds september dit jaar is er weer wat te beleven in het parochiehuis naast de Lucaskerk in Elden. Met de komst van Bazar54 is het weer een gastvrije plek geworden, waar buurtbewoners en vluchtelingen uit asielzoekerscentrum Elderhoeve elkaar kunnen ontmoeten om een praatje te maken.

Bazar54 is een winkeltje waar buurtbewoners hun goede, gebruikte spullen kunnen komen brengen. Borden, bestek, glazen, pannen, beddengoed, koffers, tassen, winterjassen… De vluchtelingen uit Elderhoeve kunnen die spullen goed gebruiken om een nieuwe start te maken.

Wekelijks kunnen op maandag- en vrijdagochtend spullen worden afgeleverd. Op dinsdagen is Bazar54 open (12:30-14:30 uur) voor buurtbewoners en voor kopers, de bewoners van Elderhoeve.Zij betalen een minimaal prijsje voor gebruiksvoorwerpen die ze nodig hebben. Voor dit bijna symbolische bedrag wordt de ruimte onderhouden en vloeit de koffie en thee voor iedereen die langs komt.

Buurtbewoners
De gezellige ontmoetingsplek wordt helemaal draaiend gehouden door vrijwilligers uit de buurt en Elderhoeve. Het initiatief voor Bazar54 werd genomen door buurtbewoners rond Elderhoeve: WIE, Welkom In Elderhoeve. WIE zet zich ervoor in om de nieuwe Arnhemmers te helpen een nieuwe start te maken na hun vlucht uit oorlogsgebied. Ook andere activiteiten van WIE draaien helemaal op vrijwilligers. Zo worden er taallessen gegeven, kinderactiviteiten georganiseerd en is er elke woensdagavond een Open Koffieavond in Elderhoeve.

Op dit moment is er nog behoefte aan wat extra handen en goede spullen, zodat de winkeltijden kunnen worden uitgebreid. Nieuwe vrijwilligers zijn dus van harte welkom.

Meer informatie en aanmelden als vrijwilliger: wiespullen@gmail.com

Openingstijden voor het afleveren van schone, hele spullen die je niet meer gebruikt:
Vrijdag- en maandagochtend tussen 9:30 en 12:00
Graag even melden om de hoek (als je voor de trapjes staat linksom).
Adres: Rijksweg West 54 in Elden.
Dat is de pastorie, direct naast de Lucaskerk, midden op het dorpsplein van Elden.

Voor de redactie:
Bijgevoegde foto is rechtenvrij te gebruiken. Credit: Henny Kalfsvaart, WIE.
Voor meer foto’s of een gesprek kunt u contact met ons opnemen via de genoemde mailadressen.
www.welkominelderhoeve.nl