lucas kerkProgramma 2018-2019
In de voorbije jaren zijn er regelmatig Cultureel-Catechetische bijeenkomsten geweest, zowel in de Lucaskerk als in de Emmauskapel, onder de titel CULTUREEL ACTIEF ARNHEM-ZUID. Dit seizoen is er opnieuw een aanbod, samengesteld op basis van wensen vanuit de RK-gemeenschap in Arnhem-Zuid. Eerst vindt u – op data - de losse bijeenkomsten; hiervoor hoeft u zich niet aan te melden. Daarna volgen enkele series bijeenkomsten; hiervoor is aanmelden wel wenselijk; zie het formulier achterin. Ieder die belangstelling heeft, is steeds van harte welkom.

2109Dat was het thema van de vrijwilligers- /ontmoetingsavond op donderdag 21 september in de Lucaskerk.

Van de avond is een compilatie gemaakt door Jenny Eslava.

Compilatie 21-09-2017

kerstkaartenWoensdagmiddag 14 december was er de kerstviering voor ouderen.
Henny Kalisvaart heeft hiervan een foto-album samengesteld. Het vormt een mooie impressie.

Het was een mooie middag. Velen bedankten voor de fijne middag. Een reactie was : nu kan de Kerst beginnen.

Bazar 54  2 IMG 0525Vanaf de eerste oproep “wie wil er meehelpen aan een welkom in Elderhoeve (WIE)?” voelde Marja zich “buurvrouw van Elderhoeve”. Dus werd ze als vrijwilliger actief voor de bewoners. In Elderhoeve moeten de bewoners zelf koken, dat is op vele andere opvangplekken in Nederland niet zo. Marja kwam er met de “werkgroep Spullen”’ al snel achter dat de bewoners veel keukengerei nodig hadden. En zo ontstond, met hulp van de parochie, Bazar 54. Voor een kleine bijdrage kunnen bewoners van Elderhoeve hier van alles kopen voor keuken en kleding. Een gesprek over Bazar 54 voer ik niet alleen met haar, maar ook met Nizar Karkout, bewoner van Elderhoeve. Want, geeft Marja aan: “door zijn ogen zie ik Nederland nu heel anders.

160913BAZAR54 025Elden – Sinds september dit jaar is er weer wat te beleven in het parochiehuis naast de Lucaskerk in Elden. Met de komst van Bazar54 is het weer een gastvrije plek geworden, waar buurtbewoners en vluchtelingen uit asielzoekerscentrum Elderhoeve elkaar kunnen ontmoeten om een praatje te maken.

Bazar54 is een winkeltje waar buurtbewoners hun goede, gebruikte spullen kunnen komen brengen. Borden, bestek, glazen, pannen, beddengoed, koffers, tassen, winterjassen… De vluchtelingen uit Elderhoeve kunnen die spullen goed gebruiken om een nieuwe start te maken.

tn048

Op 3 juli werden 6 kinderen gedoopt in onze Sint Lucaskerk. Dit was ook de laatste keer dat Sandra van der A, Rita Hermsen en Sabine Zewald als doopwerkgroep opereerden. Zij hebben zich jarenlang ingezet om ouders met hun jonge en niet meer zo jonge kind te laten dopen in de Sint Lucaskerk. We zijn hen daarvoor zeer dankbaar.
We zijn dus ook op zoek naar mensen die doopouders en hun kinderen willen begeleiden naar de doop. Wat betekent dat? Er is eens in de twee maanden een doopvoorbereiding. Op deze avond wordt iets uitgelegd over de doop en ook de viering samen besproken.

tabernakelDit is een filmpje over het maakproces van de koperplaat voor het tabernakel van de Lucaskerk in Elden.
Het tabernakel was tijdens een inbraak van zijn gebruikelijke plaats weggenomen en opengebroken.
Hierbij was een deel van koperplaat aan de voorkant vernield.

De restaurateur heeft er een leuk filmpje van gemaakt. Klik HIER om het filmpje te bekijken.
Jasper Kamphuis
Flower of Soul (www.flowerofsoul.nl)

druivenOnder het thema GOEDE WIJN vierden een vijftigtal parochianen uit Arnhem-Zuid op vrijdagavond 9 oktober 2015 in de Lucaskerk op ongedwongen wijze de onderlinge ontmoeting.
De Locatieraad/Steungroep heeft het initiatief hiertoe genomen omdat er lange tijd zich geen mogelijkheid had voorgedaan om elkaar gezellig te ontmoeten. Hieronder de links naar enkele onderwerpen die langskwamen op deze avond, een verslag en een aantal foto's.

lucasSamen brunchen, samen delen.

Dat was het thema van de 2e gezamenlijke brunch op zondag 24 januari in de Lucaskerk.
Ieder was welkom en kon van thuis iets mee nemen voor de brunch.
Het was een gezellig samenzijn. Jenny Eslava heeft een foto compilatie gemaakt, deze kun je hier bekijken.
Compilatie van 24 januari 2016.
Compilatie van 13 september 2015.

lucas

Het secretariaat is geopend op maandag en vrijdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur.
Het nieuwe telefoonnummer is: 026-2134674

AanZetAanZet, de nieuwsbrief voor parochianen in Arnhem-Zuid is via onderstaande link te lezen.

AanZet, 114e uitgave d.d. 13 februari 2019