Lezing “El Camino de Santiago: waarom zou je eraan beginnen?”

santiagoReflecties over een voettocht naar Santiago de Compostella Emmaüskerk Dieren, 22 juni 2018

Wat bezielt mensen door de eeuwen heen om op bedevaart te gaan? En waarom zou je naar Santiago lopen? Nog steeds gaan velen op pad naar deze oude bedevaartplaats. De belangstelling hiervoor is de afgelopen jaren toegenomen, ondanks de secularisatie. Dat maakt de vraag naar het waarom extra interessant.

André Weel uit Dieren liep in de herfst van 2017 samen met zijn echtgenote de Camino Francés: de meest belopen pelgrimsroute door Noord-Spanje. Een terugblik op een bonte verscheidenheid aan ervaringen. Hoe waardeert hij achteraf deze voettocht?

Wat levert het de pelgrim op, behalve mooie foto’s en de ‘Compostela’: de officiële kerkelijke verklaring dat je de tocht hebt volbracht?

Deze voor iedereen toegankelijke lezing wordt onder auspiciën van de Raad van Kerken gehouden in de Emmaüskerk en wel op vrijdagavond 22 juni 2018. Aanvang 20.00 uur. Voor de koffie en het bijwonen van de lezing wordt een vrije gift van € 3,- gevraagd.

Nadere informatie over de avond is verkrijgbaar bij mevrouw Marijke Fernhout, secretaris Locatieraad: m.c.g.fernhout@gmail.com. Voor telefonische informatie 0313-416884.