Welke kerkhervorming 500 jaar na Luther?

Hendro MunstermanLezing “Welke kerkhervorming 500 jaar na Luther?” in de RK Emmaüskerk te Dieren

Vijf eeuwen geleden gingen rooms-katholieken en protestanten op dramatische wijze uit elkaar. De huidige herdenking en viering van deze Reformatie, terwijl katholieken en protestanten elkaar inmiddels hebben leren waarderen als zusters en broeders, maakt de vraag naar kerkhervorming opnieuw actueel.
Om welke hervorming was het Luther te doen? Kan de katholieke kerk zich eigenlijk wel hervormen? En wat valt er in onze eigen kerk of kerken nog te hervormen? En wat kunnen protestanten en katholieken van elkaar leren?

De lezing hierover in de Emmaüskerk op woensdagavond 8 november 2017 wordt verzorgd door rooms-katholieke theoloog en journalist Hendro Munsterman. Munsterman (1972) doceert theologie en godsdienstwetenschappen aan verschillende opleidingen in Frankrijk (Lyon, Grenoble). Hij is tevens verbonden aan de Tilburg School for Catholic Theology. Hij is Vaticaancorrespondent voor het Nederlands Dagblad. Munsterman werd door het publiek gekozen tot katholiek van het jaar 2015 vanwege zijn gemotiveerde en niet-aflatende inzet om rooms-katholiek nieuws te verspreiden via sociale media. Voor de Raad van Kerken in Nederland gaf hij in januari 2017 eveneens een lezing over de Reformatie verzorgd in het kader van 500 jaar Luther.

Deze voor iedereen toegankelijke lezing op 8 november begint om 20.00 uur in de Emmaüskerk aan de Rode Kruislaan 2 te Dieren. Voor deelname, inclusief koffie of thee, wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 5,-. De lezing wordt georganiseerd door de Locatieraad van de Emmaüskerk.

Aanmelding voor deze lezing is gewenst. Meldt u zich vóór 4 november a.s. bij voorkeur aan per e-mail bij mevrouw Marijke Fernhout, secretaris Locatieraad: m.c.g.fernhout@gmail.com onder vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en het aantal personen dat aan de lezing zal deelnemen.