Ramadangroet 2016 uitgebracht naar de moskee in Dieren

ramadan tnDonderdagmiddag 7 juli waren afgezanten van de Raad van Kerken Dieren e.o. zeer welkom in de Selimiye moskee aan de Enkweg in Dieren.
De imam ontving graag de vele felicitaties uit de vier aangesloten kerken, waaronder de Emmaüskerk, ter gelegenheid van het Suikerfeest en waardeerde deze geste van de vertegenwoordige lokale kerkgenootschappen.
Thee en Turks fruit stond voor ons klaar.

Tijdens deze ontmoeting met het bestuur deelden we niet alleen blije woorden. Het onderlinge gesprek ging ook (nog) over intolerantie, vredeseducatie, geweld, scholing en de noodzaak van Nederlands sprekende imams.

In korte tijd kwam dus veel op tafel ondanks de taal barrière die dankzij de aanwezige "tolk" klein bleef.

Mooi was de rondleiding in de moskee met de net tot stand gekomen nieuw gebouwde verdieping. In oktober zal het "Open Huis" volgen voor
belangstellenden. Wie interesse heeft wordt geadviseerd de Regiobode goed in de gaten houden. Er zal zeker reclame gemaakt worden met een uitnodiging voor een kennismaking met dit nieuwe stukje van de moskee. Het bestuur van de moskee wil graag belangstellenden welkom heten en contacten met anderen leggen.

ramadan

Ds. Quik-Verweij
Voorzitter Raad van Kerken Dieren e.o.