Voedsel inzamelings oproep

levensmiddelenmandVoedselinzameling door Martinuskerk (Steenstraat) en Lucaskerk (Elden).
Op 8 december 2015 startte het jaar van Barmhartigheid, dat onze paus Franciscus vorig jaar afriep. Op het Hoogfeest van Christus Koning (20 november) sluiten we dit jaar. Onze parochie ondernam verschillende activiteiten die met barmhartigheid te maken hadden. We weten ons geïnspireerd door dit barmhartigheidsjaar. Als een van de laatste activiteiten werden in de parochie – in de Martinus en de Lucaskerk - voedsel ingezameld. De inzameling was van zondag 16 oktober tot en met zondag 20 november 2016.

Hieronder ed opbrengst vanaf half oktober tot en met 20 november in de Lucaskerk. De actie kwam langzaam op gang, daarom gingen we 1 zondag langer door. De laatste keren werd er steeds meer aangeleverd. Misschien scheelde het, dat de AanZet er af en toe over berichtte. Ook benoemden sommige voorgangers de gaven. Vooral werkte: goed voorbeeld deed goed volgen. (zie foto)