Herdertjestocht Klarendal = prelude op Kerstfeest

herdersZaterdag 19 december organiseerde protestantse partner Villa Klarendal in samenwerking met het Inloophuis SintMarten de eerste Herdertjestocht in Klarendal en SintMarten. 420 mensen schreven zich in en deden mee aan de tocht. Kinderen en hun ouders, ouderen, zwart en wit – jong en oud startten bij restaurant Caspar op de Sonsbeeksingel. En via 9 scenes – onder meer langs de Klarendalse molen en Speeltuin De Leuke Linde – kwamen ze aan bij de kerststal op het kerkplein van de OLV-kerk naast het Inloophuis.

Daar speelde –ingeschakeld via het OLV-koor Trio Pagero – engelenmuziek. En hier vonden de deelnemers het kindeke Jezus (een echte baby van vier maanden oud) en Jozef en Maria en een echte ezel. En warme chocomelk en gluhwein en marsmallows (gesponsord door de Vincentius Vereniging Arnhem). Het was een groot feest. Met ruim vijftig vrijwilligers – hoog- en laagopgeleiden, christenen – moslims – en niet gelovigen. Dit smaakt naar meer. Wat een fijne samenwerking, inzet en organisatietalent. Vrijwilligers en collega’s: chapeau. Onze grote dank voor het mogelijk maken – op zulke korte termijn van zo een mooie voorloper op het kerstfeest.

IMG-20151221-WA0007 resized

IMG-20151221-WA0022 resized 1