Eerste hulp bij de geloofsopvoeding van uw kind

kndOp internet vindt u heel veel websites vanuit diverse christelijke invalshoeken met informatie, verhalen, werkvormen, gebeden, liederen etc. die u kunnen helpen bij de geloofsopvoeding van uw kind(eren). Hieronder vindt u een kleine selectie.

-          www.geloventhuis.nl biedt 10 keer per jaar een thema aan rondom de kerkelijke perioden van het jaar.

Dit thema wordt uitgewerkt in verhalen, gebeden, liederen en werkvormen.

Met dit materiaal kunt u direct samen met uw kinderen aan de slag.

U kunt zich abonneren op de gratis digitale nieuwsbrief.

Iedere maand vindt u daarin nieuwe verhalen, knutselideeën en tips.

-          www.kindengeloof.nl

geeft achtergrondinformatie bij de diverse kerkelijke feesten. Het biedt enkele thema’s rondom (geloofs)opvoeding speciaal voor ouders. Kinderen kunnen op de website aan de slag met verhalen, gebeden, kleurplaten en knutselwerken. Het materiaal is gerangschikt aan de hand van thema’s .

-          www.samueladvies.nl

Als u klikt op ‘materiaal’ en ‘doorklikt naar ‘knutselwerkjes’ vind u diverse kleurplaten en knutselwerken rondom kerkelijke feestdagen en algemene religieuze thema’s. U kunt de kleurplaten en werkjes downloaden zodat kinderen ermee aan het werk kunnen.

-          www.beleven.org

bevat een schat aan informatie over feesten, gebruiken, en rituelen uit diverse landen, culturen en godsdiensten. Daarnaast bevat de website veel verhalen uit het Christendom, Jodendom, Islam, Boeddhisme en Hindoeïsme. Ook vindt u op de website veel sprookjes (met achtergrondinformatie) en volksverhalen vanuit diverse landen.

Overzicht van Kinderbijbels

Via onderstaande websites kunt u inspirerend en goed bruikbaar materiaal bestellen, zoals kinderbijbels en boekjes die op een voor kinderen en jongeren begrijpelijke manier religieuze thema’s behandelen.

-          www.geloventhuis.nl    (onder ‘producten’)

-          www.samueladvies.nl

-          www.adveniat.nl

-          Speciaal wijzen we op een drietal geloofskoffertjes. De koffertjes geven handvatten en bevatten divers materiaal waarmee u met uw kind via verhaal, gesprek en spel bezig kunt zijn met geloof. De koffertjes zijn er voor drie leeftijdscategorieën: van 1 tot en met 5 jaar (Beginnen maar!), van 6 tot en met 9 jaar (Ga je mee?) en van 10 tot en met 14 jaar (Het geheim van het vuur). Ze zijn te bestellen op de websites van ‘adveniat’ en  ‘geloventhuis’. Op deze laatste website vind u ook informatie over de koffertjes en over ander materiaal.

-          Bent u op zoek naar een kinderbijbel? Kijk dan eens op www.kinderbijbels.nl. Deze website helpt u bij het vinden van een bijbel die past bij uw peuter/schoolkind/jongere.