Capella Eusebiana

marcusbergink

Capella Eusebiana is in 2013 opgericht door kerkmusicus Marcus Bergink samen met enthousiaste vrouwelijke zangers. Het doel was om de vieringen in de Martinuskerk, het eucharistisch centrum van de Eusebiusparochie, muzikaal op te luisteren. Vanaf april 2016 nu zingen we onder leiding van musicus Alexander Saladin, begeleid door onze organist Marcus Bergink.

We zingen op Hoogtijdagen en op iedere tweede zondag van de maand. Daartoe werken we aan een breed repertoire van liturgische muziek uit de rijke traditie van de christelijke kerken: missen, motetten en liederen, in Latijn , Nederlands en andere talen, in éen- en meerstemmige composities van klassieke en moderne meesters.

Onze bijzondere aandacht heeft een geïnspireerde en historisch verantwoorde uitvoering van het Gregoriaans repertoire.

We zijn een vitaal vrouwenkoor van diverse achtergronden; voor projecten nodigen we ook extra vrouwelijke en mannelijke zangers uit, bv. voor kerst. Heb je zin om kennis te maken en mee te zingen ?

Dan ben je welkom bij een repetitie op donderdagavond, om 19.30 uur in de Martinuszaal aan de Van Muijlwijkstraat. Neem contact op met onze secretaris : capella.st.martinus@gmail.com of met onze dirigent a.saladin@xs4all.nl