Olvékoor

olvekoor tnHet Olvékoor is 44 jaar geleden opgericht als jongerenkoor in de Onze Lieve Vrouweparochie in St. Marten.

Langzamerhand ontgroeide het de status van jongerenkoor en werd het een koor van liefhebbers van religieus gezang.

Met name de liederen van Huub Oosterhuis worden veel door het koor gezongen.

Het OLVékoor zingt in de themavieringen, die iedere tweede zondag van de maand in de Walburgiskerk worden gehouden.

De vieringen hebben een duidelijk maatschappelijk thema. Naast zang en teksten, passend bij het thema, zal steeds een gastspreker aan het woord komen om vanuit eigen ervaring of kennis het thema toe te lichten. Een groep koorleden bereidt de vieringen voor.
Het koor repeteert 2 keer per maand op de vrijdagavond in het Diaconaal Centrum in de van Slichtenhorststraat.
Naast het zingen staat gezelligheid hoog in het vaandel van het koor.
Dirigent van het koor is Ruud Hermans.
Voor meer inlichtingen: Marie-José Hutjes tel.: 06.17652289

olvekoor