Nieuwsbrief NSGV november 2018

gouden medaille aangepastWie kent ‘m niet, de Sleutel? Hét koormagazine dat altijd op de koorzolder te vinden was. Jarenlang heeft uw NSGV Utrecht u via dit magazine op de hoogte gebracht van informatie op het gebied van kerkmuziek, liturgie, koorzang en andere activiteiten. Ook de studiedagen, cursussen en alles over eretekenen stonden hierin vermeld. Om e.e.a. sneller, efficiënter en gerichter bij u te brengen is jaren geleden besloten om deze ‘Sleutel’ te vervangen voor de Digitale Nieuwsbrief.

Register to read more...

 

Capella Eusebiana

marcusberginkCapella Eusebiana is in het laatste jaar behoorlijk gegroeid. Wij zijn nu, begin 2018, met goed 15 zangeressen. 

Ook ons repertoire groeit gestaag, van middeleeuwse eenstemmigheid via de klassieke vocaalpolyfonie tot aan moderne meesters.
We zingen onder leiding van Alexander Saladin en begeleid door organist Marcus Bergink, die het koor 2013 heeft opgericht.
Onze vaste diensten in de St.Martinuskerk zijn op de tweede zondag van de maand en de hoogtijdagen.
Voor projecten nodigen wij ook mannelijke en extra vrouwelijke zangers uit, vorig jaar b.v. met Kerst, Pasen en een concert in de Walburgiskerk.
Nieuwe zangeressen en projectzangers zijn welkom!

Register to read more...

 

Diensten met cantor

zingenMet het zingen van liederen kan aan een kerkdienst iets extra’s worden toegevoegd. Hiervoor zijn vaak koren beschikbaar, maar - om zogenaamde “stille diensten” te kunnen vermijden - kan een dienst dat “extra’s” ook krijgen met samenzang onder leiding van een cantor. Een viering met cantor hoeft dus niet alleen als er geen koor is, want net als een lector is een cantor ook een officiële liturgisch functie, al wordt dat vaak nog niet zo gezien en in praktijk gebracht.

 

Register to read more...

 

Don Bosco-koor

tn donboscoWij zijn een katholiek jongerenkoor in Arnhem.

1 keer per week repeteren wij van 20.00-21.15 uur in de grote Martinuszaal. Wij zingen in eucharistievieringen in de St. Eusebiusparochie. Wij zingen liederen uit Canada, Lourdes en van de Wereldjongerendagen. Jongeren tussen de 12 en de 30 jaar, die mee willen zingen zijn van harte welkom!
Info bij voorzitter en contactpersoon van het Don Bosco-koor Isabelle van Kesteren.
Emailadres: isabellevankesteren@gmail.com

Register to read more...

 

Gregoriaans projectkoor Schola Cantorum

scholaAfgelopen weekend heeft het Gregoriaans projectkoor zich in Velp gepresenteerd.

Onder de naam “Schola Cantorum” o.l.v. Eize Leertouwer gaan zij projectmatig in Velp een viering verzorgen.

 

Register to read more...

 

Kleopaskoor Dieren

KleopaskoorWe hebben een gemengd parochieel koor van ± 26 leden. De Emmauskerk aan de Rode Kruislaan 2 in Dieren, is onze thuishaven. We zingen veelal 4 stemmig. Het koor bestaat uit 11 sopranen, 5 alten, 4 tenoren en 5 bassen. Houdt U van zang en/of liederen, en houdt U van gezelligheid, of wilt U de crisis ontduiken ? Kom dan eens een kijkje nemen tijdens onze repetities op de maandagavond van 20-22 uur in de Emmauskerk, gelegen naast van de speeltuin aan de Rode Kruislaan.

Register to read more...

 

Laudenkoor

tn laudenkoorElke eerste zondag van de maand is er een Laudenviering in de Walburgis in Arnhem. 

De lauden zijn een onderdeel van het getijdengebed, een meditatieve gebedsvorm die men in de kloosters beoefent.

De kern van deze viering bestaat uit enkele psalmen die het Laudenkoor samen met de kerkbezoekers zingt. De akoestiek van de kerk geeft een bijzondere en inspirerende klank aan de stem.

Register to read more...

 

Lucaskoor

tn LucaskoorHet Sint Lucaskoor uit Elden/Arnhem-Zuid bestaat momenteel uit 36 enthousiaste koorleden, een dirigent (Monique Verhoeven) en een vaste organist (Ben Rutjes).
Vanaf de oprichting, vermoedelijk Anno 1915, zingt het koor in wisselende samenstelling in de eredienst in de Lucaskerk. Het koor zingt ook bij uitvaarten en trouwdiensten.

Register to read more...

 

Olvékoor

olvekoor tnHet Olvékoor is 44 jaar geleden opgericht als jongerenkoor in de Onze Lieve Vrouweparochie in St. Marten.

Langzamerhand ontgroeide het de status van jongerenkoor en werd het een koor van liefhebbers van religieus gezang.

Met name de liederen van Huub Oosterhuis worden veel door het koor gezongen.

Het OLVékoor zingt in de themavieringen, die iedere tweede zondag van de maand in de Walburgiskerk worden gehouden.

Register to read more...

 

Ontmoetingskoor

DSC02225 tnHet Ontmoetingskoor bestaat uit een herenkoor en een gemengd koor. De groep heren die specifiek bij de heren zingen praten altijd over het herenkoor, de gemengde groep heeft het altijd over het ontmoetingskoor terwijl dat het gemengde koor moet zijn. De heren van het ontmoetingskoor repeteren op donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur o.l.v. Jacob Dubbeldam.
Het gemengde koor van het Ontmoetingkoor, waar ook enkele heren van het herenkoor meezingen, zingen op donderdagavond van 20.15 uur tot 21.30 uur o.l.v. Jacob Dubbeldam. Nu gebeurd dit nog in de zaal in de Emmastraat maar als de O.L.V.V.Velp klaar is zal er weer in de kerk gerepeteerd gaan worden.

Register to read more...

 

Panta Rhei Vocaal

franklitjensPanta Rhei Vocaal zingt "bij leven en dood" en bestaat dit jaar 20 jaar. Daarom zijn er extra activiteiten georganiseerd.

Een van die activiteiten is een workshop "Zingen en Afscheid" op zaterdag 28 september, onder leiding van Frank Litjens.

Frank is niet alleen koordirigent maar heeft ook ervaringen en opleidingen gedaan o.a. op het gebied van stervensbegeleiding en het omgaan met verlies en rouw.

Register to read more...

 

Pelgrimskoor

tn pelgrimskoorIn september 2010 is er voor de kerken in Arnhem-Noord een Rouw- en Trouwkoor opgericht.
Het koor bestaat voornamelijk uit leden van alle voormalige parochies uit Arnhem-Noord en staat onder enthousiaste leiding van Monique Verhoeven.
Wij hebben dit koor "het Pelgrimskoor" genoemd vanwege het toenmalige trekken van de ene kerk naar de andere kerk voor zangbegeleiding bij huwelijksvieringen en uitvaarten.

Register to read more...

 

Projectkoor Basileia

projectkoor tnIn de mooie, oude Walburgiskerk,worden de vieringen opgeluisterd door bijzondere zang. Heel eenvoudige muziek, heel gewone zangers en zangeressen en een keyboard blijken te kunnen ontroeren en bezielen.

De dirigent van het koor, Caspar van der Vinne heeft een methodiek ontwikkeld, die het koor leert iedere toon van energie te voorzien en op een instinctieve manier de kracht van het collectief te vinden. Op deze manier wordt de muziek op een heel bijzondere manier tot leven gebracht; de prachtige akoestiek in de kerk en de liederen van  o.a Huub Oosterhuis, Aldèrt, Taizé en Iona doen de rest.

Register to read more...

 

Rouw- en Trouwkoor Velp

olvvelpHet koor bestaat uit 27 leden, dames en heren, geformeerd uit koorleden van het Trente Plus, Ontmoetingskoor c.q herenkoor.
Het koor staat onder leiding van Cisca Middelkoop als dirigent en Greetje Kip als vaste organist.
De tweede dinsdag van de maand repeteren wij de liederen die tijdens een uitvaart gezongen kunnen worden. ( 19.00 tot 20.00 uur)
Ook verzorgen wij de extra vieringen zoals de ziekenzegen, ouderenviering, Pasen en Kerst.

Register to read more...

 
Go to top

Volg ons op Twitter

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

eusebius

Vertalen Website

Recent toegevoegd