gouden medaille aangepastWie kent ‘m niet, de Sleutel? Hét koormagazine dat altijd op de koorzolder te vinden was. Jarenlang heeft uw NSGV Utrecht u via dit magazine op de hoogte gebracht van informatie op het gebied van kerkmuziek, liturgie, koorzang en andere activiteiten. Ook de studiedagen, cursussen en alles over eretekenen stonden hierin vermeld. Om e.e.a. sneller, efficiënter en gerichter bij u te brengen is jaren geleden besloten om deze ‘Sleutel’ te vervangen voor de Digitale Nieuwsbrief.
De digitale Nieuwsbrief van jun 2019 vind u hier.

Maar ook de financiële consequenties van de Sleutel zelf speelden hierbij een grote rol. En niet te vergeten de digitale behoefte binnen ons mediaire tijdperk was een belangrijk argument. We wilden meegroeien met de wensen van ‘de klant’.

Maar, na een aantal jaren op deze basis gewerkt te hebben, moeten we constateren dat ondanks efficiëntie de bereikbaarheid met u en jullie, niet werkelijk is vergroot. Sterker nog: men vraagt en verwijst nog steeds spontaan naar "De Sleutel". Bovendien is de Nieuwsbrief nog lang niet overal bekend genoeg. Velen hebben zich weliswaar privé aangemeld, anderen ontvangen deze via hun parochiesecretariaat, maar desondanks ‘landt’ de Nieuwsbrief niet altijd waar het zijn moet.

Uit een onlangs gehouden intern onderzoek blijkt namelijk dat dirigenten, begeleiders, koorzangers, pastores, werkgroepen onze Nieuwsbrief niet ontvangen.

Wij hopen dat de Sleutel zal bijdragen aan een beter contact met dirigenten, begeleiders, koorzangers en andere geïnteresseerden.