Oriëntatiecursus Koordirectie

dirigentDit najaar start de NSGV Utrecht met een oriëntatie- en basiscursus koordirectie 2016 -2017 op verschillende locaties binnen het aartsbisdom Utrecht. De cursus bestaat uit vijftien zaterdagen van 10.00 – 14.00 uur met een frequentie van ongeveer eenmaal per twee weken. De cursus wordt gehouden in de periode oktober 2016 – juni 2017, docent is Ronald de Haan.
De cursus is bedoeld voor aankomende- alsmede huidige koordirigenten, die zich graag verder willen bekwamen in het leiden van liturgische koren. Het aanbod is gericht op het ontwikkelen van basis slagtechnische vaardigheden alsmede het benoemen van aspecten waar een dirigent in de praktijk mee te maken krijgt: voorbereiding, muzikaal beleid en een verantwoorde programmering binnen de liturgie. Verder wordt er ingegaan in verdieping en kennismaking van liturgisch repertoire, eenvoudige algemene muziekleer en het ontwikkelen van solfège.

Dit laatste houdt in het trainen van horen en zingen van o.a. Intervallen binnen het octaaf, eenvoudige drieklanken en het kunnen zingen van een eenvoudige melodie na enige voorbereiding.
Om het geleerde in de praktijk te kunnen brengen zal er vier keer tijdens de cursusdagen met een koor gewerkt gaan worden. De cursus wordt afgesloten met een deelname certificaat en rapportage.
De kosten van de gehele cursus bedraagt € (520,-)
Voor aanmelding en verdere informatie kunt u terecht bij cursuscoördinator Marcus de Haard. T. 030-6982579 of E. post@nsgv-aartsbisdom.nl

 
Ga naar boven

Volg ons op Twitter

Om deze pagina te bekijken heeft u Flash Player 9+ ondersteuning nodig!

Haal Adobe Flash speler

eusebius

Vertalen Website

Recent toegevoegd