Het Team

Gerben Zweers

Gerben Zweers (pastoor) pastoorzweers@gmail.com (026-4424567)
Ik houd van uitdagingen en bruis over het algemeen van de ideeën om ons geloof in Christus op verschillende manieren over het voetlicht te brengen. Ik vind het daarin belangrijk dat we zelf wat ondernemen, dingen doen, en niet te veel zeuren over wat geweest is of wat anderen allemaal verkeerd doen. Zelf iets ondernemen is het beste bewijs van het eigen gelijk.
Ik ben een teamspeler en geen rasbestuurder. Ik zie er naar uit om samen met het pastoraal team werk te maken van het evangelie in Arnhem en omstreken. Een mooie plek om met elkaar te delen in de kracht van de heilige Geest.

p10-11anita

Anita Coenraads-Zernitz (pastoraal werkster) a.coenraads@eusebiusparochie.nl (06-15189911)
Mijn passie voor het werken in het pastoraat, is dat ik er wil ‘zijn’ voor de mensen.
Present zijn, voor de parochianen, vrijwilligers, mensen in de buurt, collega’s etc..
Dit geldt ook voor mensen met een andere religie, traditie en cultuur.
Ik doe dit door op pad te gaan, naar de ander toe, missionair zijn.
Niet evangeliserend maar maatschappelijk betrokken met mensen en hierbij is het evangelie mijn vertrekpunt.

ellie

Ellie Smeekens (pastoraal werker) e.smeekens@eusebiusparochie.nl (06-26140616)
God schiep de mens naar zijn evenbeeld en gelijkenis. We lezen het al in het eerste hoofdstuk van het eerste bijbelboek. In mijn werk in het pastoraat en zeker in mijn werk met dak- en thuislozen heb ik ervaren hoe belangrijk het is dat je als mens gezien wordt in je waardigheid. Dat je je mag laten zien zoals je bent, met al je tekortkomingen en met al het goede dat je in je draagt. Kind van God. Wie je ook bent. En zo verschillend in kleur, karakter, cultuur, godsdienst etc. als we zijn.
Soms is die waardigheid ondergesneeuwd geraakt en moet het opnieuw opgedolven worden.
Soms geloven mensen er zelf niet meer in doordat wat ze meegemaakt hebben te moeilijk en te pijnlijk is. Samen met mensen op zoek gaan naar wat hen vreugde en levensmoed geeft, naar het beeld van God dat zij in zich dragen, naar verbinding met anderen, geeft ook mij vreugde en maakt ook mij meer mens. Wat ík meegekregen heb in het leven wil ik graag inzetten in het diaconaal centrum en in het buurtpastoraat. Samen met zovele anderen; vrijwilligers en beroepskrachten, in de wijken, kerken en in de Arnhemse samenleving.

josetvanleeuwen

Joset van Leeuwen (pastoraal werker) j.vanleeuwen@eusebiusparochie.nl (026-4424567)
Elke keer opnieuw word ik geraakt door de boodschap van Jezus dat wij allemaal, stuk voor stuk, mooie mensen zijn in de ogen van God. Het is een boodschap die ik meeneem mijn leven door, die mij prikkelt en uitdaagt, die mij elke keer weer iets nieuws te zeggen heeft en waar ik trots op ben. Graag ga ik met u, met jullie, op weg om deze prachtige boodschap te ontdekken, te beleven en door te geven op de vele manieren die onze traditie rijk is: in het gesprek, in de stilte, in het zoeken, in het vieren, in het leven, in het omzien naar elkaar.

haneerkens

Han Eerkens (pastoraal werker) h.eerkens@eusebiusparochie.nl (0575-469615)
Sinds 1 mei 2015 ben ik samen met de parochianen van Laag Soeren, Spankeren, Dieren, Ellecom, Rheden en De Steeg bij de St. Eusebiusparochie gekomen. Een avontuur voor ons allemaal! Dat past ook bij mij, ik hou wel van een uitdaging!
Wat is het mooi als mensen een stapje dichterbij zichzelf en dichterbij God kunnen komen. Met vreugde en vol dankbaarheid om de liefde van Christus zie ik dit als mijn levenstaak. Samen de weg naar binnen gaan, en vervolgens de weg naar buiten. De blijde boodschap van liefde en verzoening zelf mogen ervaren èn in de wereld brengen. Nieuwsgierigheid en verbeelding delen om dit mogelijk te maken.

Daar horen vele ontmoetingen bij. Ik kijk daarnaar uit!