Het Bestuur

Voorzitter van het bestuur is pastoor Gerben Zweers. Hij is te vinden onder Het Team

De overige bestuursleden stellen zich hieronder aan u voor.

Karin

Karin van Heumen (Vice-voorzitter) : ondersteuning op organisatorisch en administratief gebied
Onze pastores zouden zoveel mogelijk ruimte en tijd moeten krijgen om te doen waar ze goed in zijn en waarvoor ze zijn opgeleid, nl. pastorale taken.Laten we zuinig zijn op deze mensen; zij zijn hard nodig, juist ook in deze tijd!
De inspanningen van het bestuur moeten gericht zijn op maximale ondersteuning op organisatorisch en administratief gebied, samen met de vele vrijwilligers.
Dáár wil ik me als bestuurslid voor inzetten.

florisdirkse

Floris Dirkse van den Heuvel (Bestuurslid Communicatie)
Ik ben geboren en getogen in Dieren, waar ik altijd erg nauw betrokken ben bij de Emmaüskerk. In het verleden heb ik mij vooral ingezet voor de jeugd en jongeren en ben daarnaast altijd muzikaal actief geweest als dirigent en organist. Sinds de overgang van Dieren, Rheden en De Steeg naar de Eusebius parochie lijkt het mij zinvol om een actieve rol te spelen in de herstructurering en positionering van onze parochie. Daarbij vind ik het belangrijk dat er een eenheid wordt gevormd en er in het bestuur een goede vertegenwoordiging is van alle locaties. Goede communicatie speelt hierin een erg belangrijke rol, zeker in de huidige tijd. Na een moeilijke periode van saneringen en noodgedwongen kerksluitingen vind ik het belangrijk om vooruit te kijken en samen te bouwen aan een mooie en sterke geloofsgemeenschap waar er voor een ieder een plek is, ongeacht individuele verschillen en achtergronden.

WouterSchouten

Wouter Schouten (bestuurslid Gebouwbeheer)
Reeds jaren ben ik verbonden met het katholiek geloof in de dorpen Rheden, De Steeg en Dieren. Op basis van mijn kennis van gebouwen en het organiseren van de benodigde activiteiten daaromheen heb ik  de portefeuille Gebouwbeheer in September 2016 aanvaard. Mijn doel is om vanuit het algemeen bestuur op professionele wijze de groep “Gebouwbeheer” samen te laten werken met als hoofddoel: Gebouwen onderhouden! Dit doen we als ondersteuning voor het werk van onze pastores en het leveren van hulp bij het werk van parochianen die zich vrijwillig inzetten om de gebouwen en bijbehorende waardegoederen van onze parochie in stand te houden. Samen staan we sterk!

Bernd Bonnier

Bernd Bonnier (Bestuurslid Personeel, vrijwiligers en projecten)
Niet geboren maar wel getogen in Arnhem in diverse parochies. Heb deel uitgemaakt van de H. Hart parochie als misdienaar en koorzanger. Ben daarna verhuisd naar Malburgen en toen ik getrouwd ben met Beike Verhoeven en onze twee kinderen, jarenlang actief parochielid van de Willibrord geweest. Nu woonachtig is Velp. Ik heb geaarzeld om toe te treden tot het bestuur omdat ik geloof in kleinschaligheid en gemeenschap en de noodzakelijke sluitingen van kerken als pijnlijk heb ervaren. Ik ben socioloog en al jaren werkzaam als organisatie adviseur en interim manager. Vanuit die hoedanigheid heb ik uiteindelijk besloten mijn steentje aan de parochie nieuwe stijl bij te dragen. Vanuit de wetenschap dat iedere oorspronkelijke parochie zijn eigen cultuur heeft wil ik toch proberen de verschillende kernen te stimuleren en onderling verbinding te leggen voor zover wenselijk. Organiseren van klein in groot ( Eusebius) om nieuw elan in onze parochie te bewerkstelligen.
Tot slot gaat mijn warme belangstelling en betrokkenheid uit naar het diaconaal centrum waar zoveel aandacht is voor allen die moeite hebben zich staande te houden. Ik heb alle vertrouwen in een vruchtbare samenwerking met mijn medebestuursleden en medewerkers.

Marius vd Brul

Marius van den Brul (Secretaris)
Mijn naam is Marius van den Brul, 69 jaar oud. Sinds september ben ik toegetreden tot het parochiebestuur, voorlopig nog als algemeen bestuurslid. Tot ongeveer 14 jaar geleden was ik secretaris van het parochiebestuur van de H.Lucasparochie, nu onderdeel van de Sint-Eusebiusparochie. Voor mij is het dus niet helemaal nieuw om in een parochiebestuur te zitten. Ik woon in Elden, dicht bij de H.Lucaskerk, ben gehuwd en heb een volwassen zoon die reeds lang uit huis is. Naast het lidmaatschap van het parochiebestuur ben ik het overgrote deel van mijn leven actief geweest in de kerk, vooral als koorzanger. Vroeger bij het jongenskoor (dat had je toen nog) in de Onze-Lieve-Vrouwe-parochie, later bij het herenkoor, in de toenmalige Sint-Eusebiusparochie aan het Nieuwe Plein en in de Sint-Remigiusparochie in Duiven. Daarnaast al ruim 50 jaar bij de Interparochiele Schola Cantorum Arnhem waar we uitsluitend Gregoriaans zingen. Verder ben ik al sinds jaar en dag cantor, eerst in de Kandelaar en de H.Lucaskerk, nu nog steeds in de St.-Martinuskerk en de H.lucaskerk. In het dagelijks leven heb ik altijd in het onderwijs gewerkt. Als onderwijzer en schooldirecteur op vijf verschillende scholen in Arnhem, Rheden en Dieren. Ook als schoolbestuurder ben ik actief geweest, bij schoolbestuur Malburgen en bij het mede daaruit voortgekomen schoolbestuur Delta (28 scholen in Arnhem, Oosterbeek, Velp, Rheden, Dieren, Groenlo en Eibergen). Het is een hele uitdaging om mee te mogen werken aan het bestuur van een parochie die zich over een groot gebied uitstrekt met verschillende kernen, elk met zijn eigen historie en achtergrond. Om daarin de eenheid te bewaren en te zorgen dat ieder zoveel mogelijk tot zijn recht komt lijkt mij een grote opgave. Ik hoop in ieder geval mijn steentje te kunnen bijdragen.