cameraliveDank aan iedereen die meegeholpen en meegevierd heeft in de Goede Week en Pasen! !Dat we door middel van de liverstream met elkaar waren verbonden heeft ons geraakt en ontroerd. We hebben de vieringen in de eigen kerk moeten missen, maar we hebben toch samen gelezen, gebeden, gezongen en geluisterd.Dank voor het vertrouwen thuis achter PC en laptop en tablet mee te doen. Dank aan alle vertegenwoordigers van de locaties die gekomen zijn om mee te doen. Dank aan de technici voor hun geweldige inzet en begeleiding, dank aan zangers en organisten voor de fijne muzikale omlijsting, dank voor de liturgie, de aankleding van de kerk en de bloemen, en voor de gastvrijheid. We worden bemoedigd door de vele positieve reacties die we van u hebben ontvangen. De komende zondagen zullen we op deze voet verder gaan! Namens het pastoraal team en parochiebestuur,
Pastoor Tuan T. Nguyen en Tista Bobbink waarnemend vice-voorzitter

vacatureRK Parochie Sint Eusebius te Arnhem zoekt op korte termijn een jonge, enthousiaste en betrokken man of vrouw voor ondersteuning in de parochie.
We willen graag onze betrokkenheid met kinderen en jongeren in onze parochie  versterken.
Hierbij denken we er op de eerste plaats aan contact te leggen met het basisonderwijs.
Hiervoor zoeken we een jong, enthousiast persoon.
Lees HIER de hele advertentie!

anitacoenraadsBeste mensen,
Wat doen we als pastores op dit moment in deze periode van de Coronacrisis?
Nou ik kan u vertellen dat ik eigenlijk net zo druk ben als de periode hiervoor, maar anders druk. En ik ben God dankbaar dat we nu andere middelen tot onze beschikking hebben dan in tijde van de oorlog, toen je elkaar maar moeilijk kon bereiken, zeker als je wat verder weg woonde van elkaar.
Ik bel en mail met veel mensen/parochianen om te informeren naar hoe het met hen gaat.
Mensen die kwetsbaar zijn wat hun gezondheid betreft, maar ook mensen waarvan ik weet dat hun netwerk niet echt groot is.

tn002• Vier met ons samen in de Goede Week en Pasen livestream via de link op onze web-site www.eusebiusparochie.nl
• Stil gebed en kaarsje branden in alle kapellen en in de H. Martinuskerk
• Palmpasen-takjes liggen voor u in alle kapellen

Lees HIER de hele paasbrief

paaskaarsBeste parochianen,

Voor christenen zijn de Paasdagen altijd zeer bijzondere dagen. Er zijn veel speciale vieringen, Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paaswake met als afsluiting het hoogfeest op eerste Paasdag. We trekken mee in het verhaal van Jezus, zijn feestelijke intocht, de maaltijd waar brood en wijn worden gedeeld en tastbare tekenen worden van Jezus zelf. We horen het lijdensverhaal en we vieren de opstanding met tekenen van licht, water tijdens de eucharistie. Een bijzondere tijd voor de kerk, maar ook voor mensen thuis. Pasen is immers ook het weekend om samen door te brengen. Samen lekker eten tijdens de paasbrunch of als de zon schijnt heerlijk genieten van de lente, met al zijn pracht en al het nieuwe leven.

Eusebiusparochie Agenda

May 2020