De Parochie

Project Ibrahim/Abraham

IMG 4289 tnIn de maanden oktober en november werd voor de derde keer het project Ibrahim/Abraham uitgevoerd met kinderen en volwassenen in de wijk Klarendal. Dit project is drie jaar geleden gestart door buurtpastor Geert Rozema, jeugdwerkbureau Lava en enkele basisscholen.
Kinderen uit groep 7 en 8 van de Islamitische basisschool Ibn-i-Sina en van de Rooms Katholieke basisschool Kunstrijk kregen les over de drie grote godsdiensten die Abraham als stamvader hebben; Jodendom, Christendom en Islam. En ze bezochten de gebedshuizen van deze drie religies.

Zo kregen ze een rondleiding in de Martinuskerk.
De rondleiders waren verrast door de vele nieuwsgierige vragen van de kinderen en door de vergelijkingen die de kinderen van Ibn-i-Sina zelf trokken tussen Islam en Christendom.
Voor volwassenen was er een eigen programma. Een groep van 20 volwassenen, waaronder vooral veel moslimvrouwen bezochten de Martinuskerk en gingen daarna in gesprek met elkaar en met de rondleider.