De Parochie

Pastoraal aandachtsgebieden van het team

PastoraalHet pastoraal team heeft gekeken op welke manier het pastoraat in onze parochie het beste georganiseerd kan worden. Ieder teamlid heeft een locatie waar hij of zij pastoraal verantwoordelijk voor is. Bij vragen van pastorale aard komen bij de verschillende kerken eerst de pastoraatsgroepen, bezoekgroepen of contactpersonen in beeld. Zijn het vragen waarbij de zorg van een van de teamleden gewenst is, dan komt deze vraag eerst naar het desbetreffende teamlid.

Lees meer: Pastoraal aandachtsgebieden van het team

Het Team

Gerben Zweers

Gerben Zweers (pastoor) pastoorzweers@gmail.com (026-4424567)
Ik houd van uitdagingen en bruis over het algemeen van de ideeën om ons geloof in Christus op verschillende manieren over het voetlicht te brengen. Ik vind het daarin belangrijk dat we zelf wat ondernemen, dingen doen, en niet te veel zeuren over wat geweest is of wat anderen allemaal verkeerd doen. Zelf iets ondernemen is het beste bewijs van het eigen gelijk.
Ik ben een teamspeler en geen rasbestuurder. Ik zie er naar uit om samen met het pastoraal team werk te maken van het evangelie in Arnhem en omstreken. Een mooie plek om met elkaar te delen in de kracht van de heilige Geest.

p10-11anita

Anita Coenraads-Zernitz (pastoraal werkster) a.coenraads@eusebiusparochie.nl (06-15189911)
Mijn passie voor het werken in het pastoraat, is dat ik er wil ‘zijn’ voor de mensen.
Present zijn, voor de parochianen, vrijwilligers, mensen in de buurt, collega’s etc..
Dit geldt ook voor mensen met een andere religie, traditie en cultuur.
Ik doe dit door op pad te gaan, naar de ander toe, missionair zijn.
Niet evangeliserend maar maatschappelijk betrokken met mensen en hierbij is het evangelie mijn vertrekpunt.

ellie

Ellie Smeekens (pastoraal werker) e.smeekens@eusebiusparochie.nl (06-26140616)
God schiep de mens naar zijn evenbeeld en gelijkenis. We lezen het al in het eerste hoofdstuk van het eerste bijbelboek. In mijn werk in het pastoraat en zeker in mijn werk met dak- en thuislozen heb ik ervaren hoe belangrijk het is dat je als mens gezien wordt in je waardigheid. Dat je je mag laten zien zoals je bent, met al je tekortkomingen en met al het goede dat je in je draagt. Kind van God. Wie je ook bent. En zo verschillend in kleur, karakter, cultuur, godsdienst etc. als we zijn.
Soms is die waardigheid ondergesneeuwd geraakt en moet het opnieuw opgedolven worden.
Soms geloven mensen er zelf niet meer in doordat wat ze meegemaakt hebben te moeilijk en te pijnlijk is. Samen met mensen op zoek gaan naar wat hen vreugde en levensmoed geeft, naar het beeld van God dat zij in zich dragen, naar verbinding met anderen, geeft ook mij vreugde en maakt ook mij meer mens. Wat ík meegekregen heb in het leven wil ik graag inzetten in het diaconaal centrum en in het buurtpastoraat. Samen met zovele anderen; vrijwilligers en beroepskrachten, in de wijken, kerken en in de Arnhemse samenleving.

josetvanleeuwen

Joset van Leeuwen (pastoraal werker met beperkt dienstverband) j.vanleeuwen@eusebiusparochie.nl (026-4424567)
Elke keer opnieuw word ik geraakt door de boodschap van Jezus dat wij allemaal, stuk voor stuk, mooie mensen zijn in de ogen van God. Het is een boodschap die ik meeneem mijn leven door, die mij prikkelt en uitdaagt, die mij elke keer weer iets nieuws te zeggen heeft en waar ik trots op ben. Graag ga ik met u, met jullie, op weg om deze prachtige boodschap te ontdekken, te beleven en door te geven op de vele manieren die onze traditie rijk is: in het gesprek, in de stilte, in het zoeken, in het vieren, in het leven, in het omzien naar elkaar.