Doorgeefkaarsje

doorgeefIk kom uit een gezin waar niemand interesse had in het Geloof.. Alleen mijn moeder, zij geloofde wel in God, al was ze niet aangesloten bij een kerk of genootschap.

Vaak vergezelde ik een buurmeisje naar de katholieke kerk ik vond het allemaal indrukwekkend. We zaten op een Christelijke school, waar mijn zusjes en ik de Bijbel leerden kennen. We zongen voor het begin van de les gezangen, liedjes die ik nu pas begrijp.

Op mijn zoektocht naar God heb ik Hem vaak ontmoet in woord en in daad, zonder het op dat moment te beseffen. Mijn hele leven is Hij altijd bij me geweest. Door nare ervaringen in mijn leven ging ik steeds meer op God vertrouwen, omdat ik Zijn nabijheid voelde als ik het moeilijk had. Door mijn geloof in Hem vond ik altijd weer een lichtpunt in mijn leven. Een paar jaar geleden ben ik katholiek geworden, samen met mijn vriend. Beiden zijn we de 60 al gepasseerd. We praten samen veel over het geloof en het leven. Elk op zijn eigen manier. Weet u, ik vergelijk God altijd met de wind. Je ziet Hem niet,maar je voelt Hem wel. Het heeft mijn leven verrijkt en mijn kijk op aardse dingen is veranderd. Ik geniet van de simpelste dingen in mijn leven.

Ondanks mijn tegenslagen voel ik me sterker dan ooit. Bidden is praten met God en dat kun je overal doen. Maar leer ook te danken, dankbaar te zijn voor al het goede in uw leven. Elke morgen is er een nieuw begin, een moment om vooruit te kijken, plannen te maken en vooral te vergeven. Want dan kan je pas echt verder. Lieve mensen, wees tevreden met wat u heeft, want rijkdom zit niet in geld of goederen. Rijkdom is Geloof, Hoop en Liefde. Ik wil dit kaarsje aan iedereen meegeven op de weg die we moeten gaan en hoop dat het uw pad mag verlichten !

Trudy Bierens