cassutoRob Cassuto, onze joodse interreligieuze dialoog vriend uit Nijmegen – kwam onlangs met een nieuw boek, uitgebracht door stichting Pardes:
Reizen door de Tora,‘Van het Begin naar de Berg: Genesis en Exodus’ door Rob Cassuto.
Lezenswaardig als je meer over de eerste twee boeken van de bijbel wil leren –vanuit joods perspectief.
Vele Joodse commentatoren op de bijbel hebben in alle eeuwen commentaren op de Tora (de eerste vijf boeken van de Tanach, de ‘ Joodse Bijbel', is ongeveer het ‘Oude Testament') geschreven, vaak aan de hand van het hoofdstuk, dat iedere week in de synagoge wordt gelezen.

In de Tora heten die weekhoofdstukken 'parasja' of 'sidra'. Iedere week worden er nog steeds overal ter wereld op websites en in periodieken weer nieuwe commentaren gepubliceerd.
Rob Cassuto heeft zich in het grote leger van deze commentatoren gevoegd. Een selectie uit afgelopen jaren legt hij aan de lezer voor, in toegankelijke bewoording geschreven stukkens, voor iedere week één of twee. Daarbij heeft hij getracht een eigen interpretatie of een persoonlijke noot toe te voegen.
Lezing van deze bundeling vormt een goede aanleiding voor de in Jodendom geïnteresseerde student om kennis te maken met de bijbel - speciaal dus de Tora – vanuit de (zijn) joodse optiek. Misschien opent dat wel verrassende perspectieven. Als je wil, studeer met hem mee!
Over enige maanden verschijnt het boek over de overig delen van de Tora, ‘Reizen door de Tora, van de Berg naar de Rivier, Leviticus, Numeri, Deuteronomium’.

Het boek is te bestellen bij www.stichtingpardes.nl, uitgeverij www.mastixpress.nl, bij de reguliere boekhandel en bij www.bol.com
Prijs 17,50 euro

Fotokrant

Go to Top