benedictijnen tnZomaar een groepje mensen bij elkaar. Enkelen kennen elkaar min of meer, sommigen ook niet.
Het geloof delen we, is gemeenschappelijk, maar ook heel divers. Van twijfelaar, God is ver weg, tot wetende.
Het weekend is georganiseerd door pastoor Zweers. Een aantal mensen uit zijn vorige parochie hebben het vaker meegemaakt en zijn in de meerderheid.
We ontmoeten elkaar, eten, maken kennis en daarna is het de bedoeling zoveel mogelijk de stilte te bewaren, vooral tijdens de maaltijden.

Voor zover we dat willen, bidden we de getijden met de broeders …en dat willen we.
Het centrale thema voor dit weekend is ‘dankbaarheid’. Dankbaarheid die je achteraf kunt voelen voor hetgeen je toevalt, maar ook dankbaarheid, die misschien al daar is voordat er iets gebeurt. De pastoor houdt de inleidingen en doet ook mee met de groep.
We beginnen met op een speciale manier te delen, waar we op het moment dat we aankomen, dankbaar voor zijn.
We mediteren n.a.v. Bijbel verhalen. Wandelend in de mooie natuur rond de abdij, stilzittend in een kring, of reagerend op vragen die opkomen n.a.v. een bijbel verhaal, waarbij we ons identificeren met de personages . Serieus en lachend, zonder discussie, in stilte luisterend naar elkaar.
Juist in deze relatieve stilte ontmoetten we elkaar intens. Het lijkt of we heel lang ver weg zijn van ons dagelijks bestaan, terwijl het toch maar twee volle dagen zijn.
We eindigden met twee aan twee, na in stilte te wandelen, elkaar te beluisteren naar wat we van het weekend meenemen en dit daarna terug in de abdij, met de groep te delen.

benedictijnen

Geïnspireerd gaan we naar huis.
Een warm afscheid. ‘Volgende keer kom je toch weer!’

Marga Meijer

Fotokrant

Go to Top