Werken van Barmhartigheid (Boek)

werken van barmhartigheid   kleinOp 8 december 2015 begint het door paus Franciscus afgekondigde jaar van Barmhartigheid. Het is een jaar waarin we op verschillende manieren activiteiten kunnen ontwikkelen die met barmhartigheid te maken hebben, en ook kunnen nadenken wat dit voor je betekent. Vier jaar geleden hebben pastoor Gerben Zweers en de pastoraal werkers Joset van Leeuwen, Vincent van der Helm en Ed van de Moosdijk, een boek geschreven over de Zeven werken van Barmhartigheid.

Aan de hand van zeven gebrandschilderde ramen uit de kerk van Culemborg beschrijven zij wat de bijbel over de zeven werken te zeggen heeft en wat de kerkvader Augustinus er over schrijft. Bij ieder werk hoort een toepasselijke heilige en is er een meditatie. Het boek, heeft 156 bladzijden en kost 16,95. U kunt het bestellen bij pastoor Zweers: pastoorzweers@gmail.com, inclusief verzendkosten.

werken van barmhartigheid