diaconieEens in de drie jaar organiseert het bisdom Utrecht samen met het Ariëns-Comité en de Diocesane Kerkelijke Caritas de Ariënsprijs om de inzet voor diaconie en caritas te bemoedigen, te waarderen en te stimuleren. Denk daarbij aan initiatieven die te maken hebben met hulp aan mensen in nood, tegengaan van armoede, ontmoeting tussen bevolkingsgroepen, behoud van de schepping etc.
Deze prijs wordt eens in de drie jaar uitgereikt.
In 2016 ging de eerste prijs naar de Sinterklaasactiviteit in Malburgen (Arnhem -Zuid), een activiteit vanuit onze Emmauskapel samen met enkele actieve wijkbewoners van Malburgen.

Behalve een prijs van de jury is er dit keer voor het eerst ook een publieksprijs.
Er zijn 31 projecten aangemeld, waarvan maar liefst 5, waarbij we als parochie betrokken zijn.
- Hergebruik van voedsel en goederen in het inloophuis (no. 14)
- Herinneringsboek voor wie eenzaam sterven (no. 15)
- Arnhemse wereldvrouwen (no. 16)
- Werelddag van de Armen (no. 27)
- Bazaar 54 (no. 28)
Korte info over alle projecten kunt u vinden op: www.dkci-utrecht.nl/projecten-ariens-publieksprijs-2019

Stemmen op het initiatief dat u het meeste aanspreekt kan tot en met 10 oktober via: https://www.dkci-utrecht.nl/stemmen-ariens-publieksprijs/

De uitreiking van de prijs is op 12 oktober in het Titus Brandsmahuis, Titus Brandsmaplein 2 te Deventer.