Koren HomeOp 16 en 24 maart brengt projectkoor Cappella ad Fluvium onder leiding van Peter-Paul van Beekum het programma Faire is the heaven, een ode aan de Engelse koormuziek met werken van onder meer Tallis, Purcell, Ireland en Gibbons. Bij een aantal stukken wordt het koor begeleid door Wim Roelfsema op orgel. Zaterdagavond 16 maart vindt het concert plaats om 20:15 uur in de Grote Kerk, Kerkstraat 32 te Velp. Op zondagmiddag 24 maart is het concert om 15:30 uur in de Antonius van Paduakerk, Groesbeekseweg 96 te Nijmegen.

Het programma bestaat uit hoogtepunten uit vijf eeuwen Engelse kerkmuziek. Brexit of niet, Engelse koormuziek is ‘hot’ in Europa. In Britse kathedralen, colleges en kapellen zingen jongens- en andere koren al eeuwenlang de sterren van de hemel. Deze prachtige traditie ontstond in 1534 toen koning èn parlement besloten de Engelse kerk los te maken van die van Rome.
Het ‘anthem’ (Engelstalig motet) ontwikkelde zich tot kroonjuweel van de Anglicaanse koorcultuur. Wij kozen de mooiste parels uit en voeren de luisteraar langs hoogtepunten uit vijf eeuwen Engelse koormuziek.
Een deel van het programma wordt a capella gezongen; een ander deel wordt begeleid op het orgel door organist Wim Roelfsema die zich ook als solist zal laten horen.
Met werken van o.a. Thomas Tallis, Orlando Gibbons, Henry Purcell, William Walton, John Ireland en Paul Mealor

Data en lokaties
Zaterdag 16 maart om 20:15 uur in de Grote Kerk, Kerkstraat 32 te Velp.
Zondag 24 maart om 15:30 uur in de Antonius van Paduakerk, Groesbeekseweg 96 te Nijmegen

Entree
De entreeprijs bedraagt € 15 in de voorverkoop (via www.adfluvium.nl). Aan de kassa is de entreeprijs € 18. De prijs voor CJP / studenten bedraagt € 10.

Over het koor
Cappella ad Fluvium is een projectkoor voor gevorderde amateurzangers uit de wijde omgeving van Arnhem. Het koor heeft zich gespecialiseerd in werken uit de Renaissance en Barok en voert zowel geestelijke als wereldlijke muziek uit. Regelmatig wordt oude en hedendaagse muziek gecombineerd, maar altijd rond een bijzonder thema, in een originele setting of met relatief onbekende werken die wonderschoon blijken te zijn.Het koor is steeds op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. Om invulling te kunnen geven aan het hoge ambitieniveau wordt regelmatig samengewerkt met professionele solisten en musici.

Over de dirigent
Peter-Paul van Beekum dirigeert meerdere kamerkoren in Nederland, waaronder Cappella ad Fluvium en het Helmonds Kamerkoor. Naast zijn werkzaamheden als dirigent is hij als zanger verbonden aan diverse professionele koren waaronder Bachkoor Holland en Amsterdam Baroque Choir.

Meer informatie op www.adfluvium.nl

2017 cappella ad fluvium

Fotokrant

Go to Top