Zelfwerkzaamheid in Gambia door stichting CASA

gambia tnEind mei 2017 was er een MOV-collecte voor een project van de stichting Sari: een school op het platte land van India voor opvang en les aan kinderen met een verstandelijke beperking. Behalve € 865 van de collecte in onze parochie kwam er ook geld van sponsors en van het jaarlijkse SARI diner (dat verdubbeld werd door de “Wilde Ganzen”).
Het project is afgerond en de school is al in gebruik genomen.
Hartelijk dank voor uw bijdragen, die passen in de lijfspreuk van SARI:
“je maakt een grote fout, als je niets doet omdat je maar weinig kunt doen”.

In 2018 is de MOV-collecte voor een project van de stichting CASA: de renovatie van een basisschool in Brufut in Gambia.
Twee jaar geleden ontmoette Gerard Haverkamp, een MOV-lid, in het inloophuis in de Slichtenhorststraat bij ‘het eten met vluchtelingen’ een zekere Ebrima Jatta, die stage liep bij Akzo, vanwege een studie bedrijfskunde in Groningen.
Ebrima blijkt een hard werkende Afrikaan te zijn die zijn land graag vooruit wil helpen.
Jaren geleden pakte hij het vliegtuig naar Londen om daar een goede middelbare school opleiding te volgen. Na enkele jaren terug geweest te zijn in Gambia lukte het hem om in Groningen een studie bedrijfskunde te volgen. Hij werkte hard, want hij moest zowel de studie als zijn levensonderhoud zelf verdienen. Dit lukte met allerlei baantjes. Hij is nu afgestudeerd en sinds een jaar werkt hij in Gambia bij een bank.
Hij heeft, samen met vrienden, de stichting CASA opgericht, die zelfs erkend is als een ANBI.
CASA helpt bij het realiseren van projecten. (zie ook internet bij CASA-Gambia)
Bij dit project wordt een school gerenoveerd waar 66 docenten basisonderwijs geven aan 1875 kinderen. De renovatie omvat 100 nieuwe schoolbanken, een dak boven de bibliotheek en docentenkamer, reparatie van de vloeren en schilderwerk aan de school.

Wij vragen om uw bijdragen voor dit project van CASA in de collecte op zondag 3 juni,
Werkgroep MOV voor Missie, Ontwikkeling en Vrede.

gambia

De vrijwilligers, mensen uit de gemeenschap, zijn al begonnen met de werkzaamheden en het materiaal is bijeen gebracht met een sponsorloop. Maar… er moet nog veel gebeuren!

 
Ga naar boven

Volg ons op Twitter

Om deze pagina te bekijken heeft u Flash Player 9+ ondersteuning nodig!

Haal Adobe Flash speler

eusebius

Vertalen Website

Recent toegevoegd