Pastoor Eusebiusparochie treedt in klooster

zweersPastoor Gerben Zweers (48) van de Sint Eusebiusparochie (Arnhem, Velp, Dieren, Rheden en De Steeg) heeft aangekondigd dat hij zal vertrekken als pastoor. Pastoor Zweers zal intreden in de orde van de Augustijnen.

Gerben Zweers is sinds mei 2015 als pastoor actief in de Sint Eusebiusparochie. Daarvoor is hij 11 jaar pastoor geweest in Culemborg en Houten, en 5 jaar pastor in Hengelo (Gld).
Daarnaast is Pastoor Zweers actief als organisator van tienerkampen en jongerenreizen voor het aartsbisdom Utrecht.

Het bestuur van de parochie heeft begrip en respect voor deze persoonlijke beslissing van de pastoor.

Zijn inzet voor de parochie in de afgelopen drie jaar heeft zich gekenmerkt door bevlogenheid, betrokkenheid en het verbinden van mensen.
Hij is zeer gewaardeerd.

Zijn vertrek betekent echter een grote aderlating voor de parochie die een jaar geleden nog 6 pastores had en na het vertrek van pastoor Zweers nog maar 2.
Het parochiebestuur is in overleg met het bisdom over hoe de ontstane vacature ingevuld kan worden.

Pastoor Zweers zal afscheid nemen op 10 juni 2018 in de Sint Martinuskerk te Arnhem. Daarna zal hij vertrekken naar het klooster van zijn orde in Leuven (België). Daar zal hij werkzaam zijn in een parochie en in het vormingswerk voor jongeren.