Op bedevaart in eigen land

Poster Bedevaarten 2018 A4Een opvallend aspect van onze geseculariseerde tijd is dat de belangstelling voor pelgrimstochten en bedevaarten toeneemt. Mensen maken reizen naar Santiago de Compostella, Lourdes, Rome of Kevelaer. Maar we hoeven niet ver te reizen, om toch op bedevaart te kunnen gaan. Het bedevaartsoord van OLV ten Hemelopneming van Renkum ligt tussen Arnhem en Wageningen, bij de A50 en de A12.

Bij deze brief vindt u een flyer met informatie om uw parochie te attenderen op de mogelijkheid om een bedevaart naar Renkum te maken. In de flyer wordt aangegeven welk 5 bedevaarten door de parochie zelf worden georganiseerd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een bedevaart aan te bieden, aangepast aan uw wensen.

U kunt daarbij denken aan de uitstapjes voor koren, vrijwilligers, KBO- of KVG-leden, of gebedsgroepen. Ook voor het jaarlijkse misdienaarsreisje biedt een bezoek aan Renkum net iets extra's. (Burgers Zoo en het Openlucht museum is dichtbij, een combinatie is heel goed mogelijk!). En wie weet zijn er ook andere groepen parochianen voor wie Lourdes te ver is, maar die nog wel een dagje naar Renkum zouden kunnen.

Een bezoek aan Renkum kan aangepast worden aan de groep waarmee u naar ons toe komt. We beschikken over een zaal waar we ongeveer vijftig mensen kunnen herbergen. Het kan bij een kort bezoek blijven (bijvoorbeeld met de misdienaars), maar het is ook mogelijk een programma van ongeveer een halve dag te volgen, met een eucharistieviering of gebedsdienst, een meditatieve wandeling of processie door het Rosaruim Mariaepark, al dan niet met Marialof. Over het algemeen horen een bezichtiging van de prachtige kerk,
een kaarsje aansteken bij Maria en een wandeling door ons nieuwe Rosarium (met twintig kapellen met afbeeldingen uit het leven van Jezus en Maria) tot de basis van het programma. Tegen een bescheiden vergoeding zijn we graag bereid een lunch met koffie/thee te verzorgen.

Tenslotte - uiteraard is het mogelijk om op eigen gelegenheid te komen en uw eigen tempo te volgen, zonder programma!

Wie weet, tot ziens in Renkum?

Parochie Z. Titus Brandsma
Werkgroep Bedevaarten Renkum