ariensOp zaterdag 1 oktober was de uitreiking van de Ariënsprijs 2016 in de Sint Walburgiskerk te Arnhem. Er waren 30 projecten aangemeld om in aanmerking te komen voor de titel Beste Diaconaal Project en het geldbedrag dat hieraan gekoppeld is. Zo ook een aantal projecten uit Arnhem en het Sinterklaasproject van Malburgen – Arnhem Zuid.

Klik hier voor alle foto's van de uitrijking gemaakt door Jan van Dalen. (totaal 81 foto's)

Hieraan vooraf ging een visitatiebezoek van een lid van de jury. Twee kanjers uit de wijk, Sylvia en Ilona, een juffrouw van school, Wilma en ondergetekende waren bij dit gesprek aanwezig. Er werd niet zonder emoties verteld waarom dit project zo’n ontzettend goed project is, waarom het zo waardevol is dat ieder kind een cadeau krijgt met Sinterklaas. Kinderen mogen namelijk niet buitengesloten worden, omdat er geen geld voor een cadeautje is met Sinterklaas. Zij moeten na 5 december op school komen, om net als ieder kind in de klas te kunnen vertellen wat zij van Sinterklaas hebben gekregen.
Daarom zijn wij al jaren actief in de wijk, om rond 5 december cadeautjes te brengen bij minder bedeelde gezinnen. ‘De blijde gezichten die wij dan zien aan de deur is ons cadeau’, zeggen Silvia en Ilona. Maar het winnen van deze prijs is ook een geweldig cadeau want met het geldbedrag kunnen we in ieder geval weer een paar jaar vooruit om kinderen in de wijk blij te maken. Helaas waren bij de prijsuitreiking, door vakantie, Ilona en Sylvia afwezig, maar Wilma en Anita namen graag hun plaats in, om de prijs in ontvangst te nemen.

Anita Coenraads-Zernitz Buurtpastor Malburgen

Fotokrant

Go to Top