2020Op zondag 12 januari 2020 werden parochianen van alle locaties met hapjes en drankjes welkom geheten in Velp om elkaar Zalig Nieuwjaar te wensen.
Voor zo’n 60 bezoekers besprak pastoor Tuan het afgelopen jaar en kondigde hij een bestuurswisseling aan:
vice-voorzitter Alesig Greving-Kroes neemt afscheid en Tista Bobbink is bereid gevonden haar plaats in te nemen.
Alesig werd met een Eusebiuskaars bedankt voor haar inzet als vice-voorzitter.

aartsbisdomUitnodiging voor startbijeenkomsten in het kader van de conferentie “De missionaire parochie – Als God renoveert” met father James Mallon, die 24 en 25 maart 2020 wordt gehouden in Oudenbosch.

De startbijeenkomst wordt georganiseerd in het Ariësinstituut te Utrecht. Hier is beperkte capaciteit. Het congres in 2020 is groter en voor zowel katholieke als protestanten in Nederland en België.
In de bijlage vindt u meer informatie over de startbijeenkomst en het congres.

pannenkoekVoor de vijfde keer is er in Malburgen een Pannenkoekenmiddag geweest in de Emmauskapel. Dit jaar georganiseerd door Salvatorkerk en Plein 5 (RIBW en St. Eusebiusparochie). Vrijwilligers hebben 80 genodigde gasten mogen ontvangen en ongeveer 200 pannenkoeken gebakken. ‘Het was hard werken’ vertelde een vrijwilligster ‘maar ontzettend fijn, dat je mensen tijdens de zomervakantie die een beperkte dag invulling hebben een gezellige middag kan bezorgen’. Er was zelfs nog tijd, omdat er veel vrijwilligers aanwezig waren, om met mensen te praten en mensen gingen onderling met elkaar in gesprek.

groenekerkBinnen de kerken is een beweging tot stand gekomen, onder de naam ‘Groene Kerken’, waarin wij nadenken over de opdracht van ons geloof om goede rentmeesters te zijn, waarin mensen samen bidden voor een betere toekomst en zoeken naar concrete stappen om persoonlijk én als kerkgemeenschappen de handen uit de mouwen te steken en daadwerkelijk iets te doen.
Ook wij, als RK-gemeenschap in Arnhem-Zuid hebben ons aangesloten bij deze beweging van de Groene Kerken.
Lees hier deze notitie.

WATERPUTOpen bedankbrief aan Pastor Aloys Lurvink
We willen nogmaals onze dank betuigen voor de schenking waarmee we zoveel goeds kunnen doen voor hen die het vaak het hardst nodig hebben.
Zoals de maaltijden voor hulpbehoevende ouderen en gehandicapten. Onze vriend Omar Sonko had al meermaals gevraagd of we hun dorp konden helpen met een waterput.
Zeker nu in de Vastentijd waar het thema ‘Water verandert alles’ aandacht vraagt voor het gebrek aan schoon (drink)water wereldwijd, is dit een goed doel om te ondersteunen.

solidaridadSolidaridad Nederland werkt aan de eerlijke en duurzame productie van palmolie. Ondanks de uitwassen van palmolieproductie, zoals vernietiging van regenwoud en uitbuiting van arbeiders, roept Solidaridad toch op om palmolie niet uit te bannen. Waarom? Omdat wij zien dat als palmolie op een duurzame, toekomstbestendige
manier geproduceerd wordt, dit gewas juist kan bijdragen aan de oplossing voor deze misstanden. Zie de FLYER!

rvkAfgelopen vrijdag kwam de Raad van Kerken Arnhem bij elkaar ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan. Vier sprekers gaven ons een inkijkje in de de huidige stand van zaken, maar ook een visie op de kerk van de toekomst. Het was een boeiende en inspirerende middag, maar ook bleek dat er geen duidelijk beeld kon worden gegeven wat de toekomst ons gaat brengen in het kerkelijk landschap.

kerkbalansAls je de verschillende media moet geloven, en waarom zouden we dat niet doen, bestaat onze manier van omgaan met elkaar vooral in het uitwisselen van meningen. Wie zich ooit aan een discussie op Facebook gewaagd heeft, zal ontdekken dat vroeg of laat de woorden scherper worden, persoonlijker, op de man of de vrouw gespeeld. Vaak lijkt het er eerder op dat we een mening droppen en dan weglopen, of gelijk willen krijgen, zonder dat we op zoek gaan naar een oplossing waarin een ander zich ook kan vinden. De verbinding lijkt dan zoek. MIJN KERK VERBINDT is het motto van de actie Kerkbalans waarbij onze parochie haar parochianen aanspoort om geld te geven om het goede werk te kunnen blijven doen.
Rekeningnummer is: NL 44 INGB 0002 0447 64

facebookDe Eusebiusparochie is ook actief op Facebook.
Wordt lid van de pagina en schrijf je eigen bijdrage(n).

Eusebiusparochie Agenda

January 2020