lourdes"Wilt u zo goed zijn om hier naartoe te komen, " vroeg Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous. De 14-jarige Bernadette was heel verbaasd . Normaal werd haar alleen maar iets opgedragen, nu werd ze uitgenodigd . Die uitnodiging van meer dan 160 jaar geleden geldt nog steeds. Maria vraagt ook aan ons of wij zo goed willen zijn om naar die bijzondere grot in Lourdes te komen . We zijn er welkom. Ze staat ons al op te wachten, klaar om naar onze verhalen en onze gebeden te luisteren .
Miljoenen pelgrims uit de hele wereld hebben die uitnodiging al aangenomen.

Elk jaar komen grote groepen mensen naar Lourdes om, net als Bernadette, even bij die grot te staan en Maria te ontmoeten, te bidden, een kaars aan te steken, zich te wassen met het water uit de bron of mee te doen aan een van de vele dagelijkse vieringen en processies.
Het Huis voor de Pelgrim stelt u in de gelegenheid om in te gaan op de uitnodiging van Maria. In mei in september zijn er diverse mogelijkheden om aan een bedevaart naar Lourdes deel te nemen. U komt dan bij de grot van de verschijningen, u wordt rondgeleid door de stad, bezoekt de Pyreneeën en kunt genieten van die bijzondere sfeer in het heiligdom, waar mensen samen bidden, samen zingen, samen lachen en samen stil zijn bij Maria.
De bedevaarten van het Huis voor de Pelgrim zijn volledig verzorgde reizen met goed vervoer, verblijf uitstekende hotels en een Nederlandstalig programma. De meeste reizen worden door een van de Nederlandse bisschoppen begeleid. Het bijzondere van de reizen naar Lourdes is dat ook gehandicapten of mindervalide pelgrims kunnen deelnemen. Dankzij de inzet van honderden vrijwilligers beleeft iedere deelnemer in Lourdes de reis van z'n leven.
Door een unieke samenwerking met zorgverzekeraar CZ mag het Huis voor de Pelgrim aan verzekerden van CZ die aan bepaalde voorwaarden voldoen, de reizen voor een zeer laag tarief aanbieden. In de herfstvakantie vindt weer een gezins- en jongerenbedevaart naar Lourdes plaats. Ook hiervoor gelden aangepaste tarieven , zodat de hele familie meekan .
Naast Lourdes biedt het Huis voor de Pelgrim ook bedevaartreizen naar zes andere bestemmingen aan. Kijk voor het volledige bedevaartprogramma op
www.huisvoordepelgrim.nl of bel 043 - 321 57 15

Eusebiusparochie Agenda

April 2020
S M T W T F S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Fotokrant

Go to Top