eusebiusVan dinsdag 11  t/m zondag 16 juni 2019 is er een 6-daagse Eusebiusparochiereis.

Dit keer gaan we naar het mooie Zuid-Limburg. Het thema Christendom in Nederland krijgt
vorm door de aandacht voor de congregaties van religieuzen die in de 19e en 20e eeuw zijn
ontstaan.
Het programmaboekje kunt u hier bekijken

kevelaer

Donderdagmorgen 11 augustus even na achten vertrokken we met de bus vanuit Elden richting Kevelaer onder leiding van broedermeester Marga Kox. Er hing een gezellige sfeer, er werd gebeden en gezongen. Anton Rütenfrans en Martin Bouma konden helaas wegens ziekte niet mee. In Kevelaer aangekomen, liepen we onder begeleiding van de harmonie in processie naar de grote Maria-basiliek. Het beeld van Maria voorop.

monnikParochiereizen vanuit Arnhem hebben vaak aandacht geschonken aan het monniks- en kloosterleven. Benedictus was daarbij steeds de leidende figuur, ook tijdens de reis in 2014 naar Rome en Subiaco en tijdens de kloosterreis naar de Ardennen in 2015. Wellicht vinden we ook benedictijnse en Ierse invloeden in het Christendom bij de Friezen en de Noordelijke Nederlanden vanaf het begin van de kerstening tot aan de Moderne Devotie. De reis is van 1 t/m 5 juni.
Zie hier het reisverslag van deze reis samengesteld door Gerard Kok

GELDERSE BEDEVAART

Een opvallend aspect van onze geseculariseerde tijd is dat de belangstelling voor pelgrimstochten en bedevaarten toeneemt. Mensen maken reizen naar Santiago de Compostella, Lourdes, Rome of Kevelaer. Maar we hoeven niet ver te reizen, om toch op bedevaart te kunnen gaan. Het bedevaartsoord van OLV ten Hemelopneming van Renkum ligt tussen Arnhem en Wageningen, bij de A50 en de A12.
Bij deze brief vindt u een brochure met nieuwe informatie om uw parochie te attenderen op de mogelijkheid om een bedevaart naar Renkum te maken. In de brochure wordt aangegeven welke 5 bedevaarten door onze parochie zelf worden georganiseerd. Zie de Brochure!

Echternach BasilikaVan 3 t/m 7 juni 2015 is er een parochiereis naar Kloosters in de Ardennen geweest.

Voor de 32 deelnemers was het een zeer geslaagde reis.

Hierbij programmaboek(je) met interessante informatie.

vaticaan 1Hier kunt u het uitgebreide verslag lezen van de Rome reis vanuit de parochie van 20 tot 26 september 2014.

Citaat uit: Gedachten bij de Rome-reis:
Elke dag kan een pelgrimsreis zijn, voor wie open staat voor het niet-alledaagse.

Gerard Kok