maria van klarendal

Ook in deze coronatijd gaan we op bedevaart naar Kevelaer. Juist in deze tijd waarin de viruscrisis om zich heen grijpt, hebben we des te meer behoefte om bij “Troosteres van de bedroefden” te bidden.
Eind juni hebben we per brief aan onze pelgrims gevraagd of zij met de nodige coronamaatregelen toch naar Kevelaer willen. Veel positieve reacties hebben we binnen gekregen.
Daarom gaan we op zaterdag 3 oktober 2020 met de Arnhemse Broederschap op bedevaart naar Kevelaer. Mgr. Woorts is ook van partij. Het thema van dit jaar is ‘Ik ben er, waar je bent!’
Mocht u/jij aan deze bedevaart willen deelnemen of meer informatie hierover willen hebben, neem dan contact met ons op. We zullen u/jou van verdere informatie voorzien.
Ook kinderen zijn van harte uitgenodigd.

lourdesBetekenisvol ontmoeten, wat moet ik me daar bij voorstellen? Het overkwam me, zonder dat ik er erg in had.
“Niets vermoedend ging ik op reis met een groep vanuit de parochie. Ze hadden me al zo vaak gezegd dat een bedevaart echt iets voor mij zou zijn, maar ja, mijn oma deed dat vroeger en het was, in mijn beleving iets voor ouderen. Toch heb ik me over laten halen en ben meegegaan. Van gezicht kende ik een aantal medereizigers en sommigen zag ik wel eens in de kerk. De reis verliep voorspoedig en al gauw trokken we als groep met elkaar op. We bezochten mooie kerken, musea en hadden we prachtige vieringen. Maar het mooiste zag ik om me heen gebeuren.

kevelaerDe stichting Arnhemse broederschap Onze Lieve Vrouw van Kevelaer heeft als doel om minimaal één keer per jaar een bedevaart te organiseren naar de bedevaartplaats Kevelaer. Elke 1e zaterdag van oktober organiseert de broederschap deze bedevaart. U kunt zich opgeven via de website. Ook kunt telefonisch informatie opvragen over de bedevaart. Tel: 026.3614556.
Heeft u interesse om bedevaarten te organiseren en heeft u een warm hart voor Maria, wij kunnen nog bestuursleden gebruiken. Maak hiervoor gebruik van het contactformulier op onze website.

kevelaer

Donderdagmorgen 11 augustus even na achten vertrokken we met de bus vanuit Elden richting Kevelaer onder leiding van broedermeester Marga Kox. Er hing een gezellige sfeer, er werd gebeden en gezongen. Anton Rütenfrans en Martin Bouma konden helaas wegens ziekte niet mee. In Kevelaer aangekomen, liepen we onder begeleiding van de harmonie in processie naar de grote Maria-basiliek. Het beeld van Maria voorop.

Eusebiusparochie Agenda

S M T W T F S