Bedevaart naar Kevelaer (Betuwse Broederschap)

kevelaerOp 10 augustus vindt de jaarlijkse bedevaart naar Kevelaer plaats.
Het thema luidt: ‘Met Maria het woord van God leven’.
De pelgrims gaan vanuit Elden met bussen naar Kevelaer.
De bedevaart wordt georganiseerd door de Broederschap Betuwse processie naar Kevelaer.
De reiskosten bedragen € 15,- en kinderen (tot en met 16 jaar) betalen € 7,50.
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven tot en met 1 augustus bij de broedermeesters Marga Kox (026-3830301 / 06-81188152) en Martin Bouma (06-20070308).

Reisverslag Van Willibrord tot de Moderne Devotie

monnikParochiereizen vanuit Arnhem hebben vaak aandacht geschonken aan het monniks- en kloosterleven. Benedictus was daarbij steeds de leidende figuur, ook tijdens de reis in 2014 naar Rome en Subiaco en tijdens de kloosterreis naar de Ardennen in 2015.
Wellicht vinden we ook benedictijnse en Ierse invloeden in het Christendom bij de Friezen en de Noordelijke Nederlanden vanaf het begin van de kerstening tot aan de Moderne Devotie. De reis is van 1 t/m 5 juni.

Zie hier het reisverslag van deze reis samengesteld door Gerard Kok

Parochiereis naar Kloosters in de Ardennen

Echternach BasilikaVan 3 t/m 7 juni 2015 is er een parochiereis naar Kloosters in de Ardennen geweest.

Voor de 32 deelnemers was het een zeer geslaagde reis.

Hierbij programmaboek(je) met interessante informatie.

Verslag Rome-reis vanuit de parochie

vaticaan 1Hier kunt u het uitgebreide verslag lezen van de Rome reis vanuit de parochie van 20 tot 26 september 2014.

Citaat uit: Gedachten bij de Rome-reis:

Elke dag kan een pelgrimsreis zijn, voor wie open staat voor het niet-alledaagse.

Gerard Kok

Verslag Bedevaart naar Kevelaer (Betuwse Broederschap)

kevelaer

Donderdagmorgen 11 augustus even na achten vertrokken we met de bus vanuit Elden richting Kevelaer onder leiding van broedermeester Marga Kox. Er hing een gezellige sfeer, er werd gebeden en gezongen. Anton Rütenfrans en Martin Bouma konden helaas wegens ziekte niet mee. In Kevelaer aangekomen, liepen we onder begeleiding van de harmonie in processie naar de grote Maria-basiliek. Het beeld van Maria voorop.
In de prachtige basiliek volgde een indrukwekkende Latijnse eucharistieviering. Er was een koor van ongeveer 100 mensen, de harmonie speelde weer en er was mooie orgelmuziek. Na deze viering bezochten we de genadekapel.

Lees meer: Verslag Bedevaart naar Kevelaer (Betuwse Broederschap)